USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Україні масово знущаються над бурими ведмедями. ВІДЕО

24 Липня 2013 10:14
В Україні влаштовують жорстокі змагання зі знущаннями над ведмедями та знімають це на відео. Зйомки проходять за підтримки відомого бренду кормів для тварин.

Так, садистські конкурси зі знущаннями над бурими ведмедями проводять під егідою відомого бренду. Вони прикривають відверте шкуродерство, йдеться у сюжеті ТСН.

Міжнародна організація викрила псевдо-змагання та оприлюднила скандальне відео. У ролику видно, як глядачі захоплено спостерігають за стражданнями бурого ведмедя: його атакують і кусають кілька розлючених собак. Тварина не в змозі пересуватися, бо прив'язана залізним ланцюгом. Журі оцінює псів, і господар найагресивнішого отримує кубок та сертифікат. Потім переможця він, найпевніше, вигідно продасть.

Експерти кажуть, що тварини страждають регулярно і по всій країні. «За нашими розрахунками, на цькувальних станціях по всій Україні знаходиться понад 15-20 бурих ведмедів», - заявив директор з розвитку проектів міжнародної організацї з захисту тварин «Чотири лапи» Амір Халіль.

Зоозахисники скаржаться: крім ведмедів, в Україні від бійцівських собак страждають вовки, лисиці та борсуки. У цих змагань є спонсор - відомий виробник кормів для собак та котів. В офісі компанії факт причетності до варварських шоу не приховують, але спілкуватися з журналістами на камеру відмовляються.

За словами зоозахисників, садистські змагання під егідою цього бренду проводять в Україні з 2009 року - раз на 2-3 місяці. Відтоді екологи постійно звертаються в міліцію, прокуратуру та профільне міністерство. Але поки що безрезультатно. «Всі можновладці України - мисливці. І достукатися до їхніх сердець – неможливо», - вважає президент української асоціації зоозахисників Ася Серпінська.

У прокуратурі кореспондентів скерували в міліцію, а там про знущання над тваринами, нібито, вперше чують. А в державній еко-інспекції в усьому винуватять чинне законодавство. За Кримінальним кодексом України, за жорстоке поводження з тваринами передбачений грошовий штраф або максимум - арешт на півроку. Нагадаємо, у червні 2013 серед лісу на Миколаївщині, в маленьких клітках, без їжі та води знайшли трьох ведмедів.

Підозрюють, що тварин тримали для навчання мисливських собак.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
((( Показати IP 24 Липня 2013 10:44
за підтримки якого відомого бренду?
Ольга до ((( Показати IP 24 Липня 2013 15:30
Royal Canin
Ольга Показати IP 24 Липня 2013 15:30
Пора объявить охоту на охотников. Трофеи обсудим позже

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus