USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинські правоохоронці перешкоджали мирному зібранню?

27 Серпня 2013 12:41
З нагоди відзначення Дня незалежності у Горохові, під час акції «Вишиванка – символ України, дзеркало народної душі», що відбулася на головному майдані міста, активісти ВО «Свобода» організували розіграш святкової лотереї. Втім, керівники місцевої міліції та виконавчої влади намагалися перешкодити здійсненню свободівської акції, повідомили у прес-службі політсили.
Місцеві підприємці допомогли свободівцям із подарунками. Кожен, хто прийшов на центральний майдан Горохова в національному вбранні та долучився до розіграшу святкової лотереї, не пішов з пустими руками та без гарного настрою.
Як розповідають організатори акції, не обійшлось і без неприємних інцидентів. Вочевидь, націоналістичне знамено стало комусь «муляти» очі, бо в розпал святкувань до столика, біля якого розігрували призи члени ВО «Свобода», підійшов начальник Горохівського РВ УМВС України, підполковник міліції Ігор Скромний, і в наказовій формі сказав зняти націоналістичний прапор.
Після того, як йому відмовили, головний міліціонер району пригрозив забрати автомобіль організаторів на штрафмайданчик, а самих організаторів акції заарештувати на 15 діб.
Зі слів свободівців, розіграш святкової лотереї тривав. Але за декілька хвилин у супроводі цього ж пана Скромного та декількох чиновників райдержадміністрації до організаторів акції вже крокувала голова Горохівської райдержадміністрації Жанна Савчук. Вона теж наказала зняти чорно-малиновий стяг української національної революції, а депутату районної ради від ВО «Свобода» Леоніду Кравчуку, навіть, натякнула на якесь «останнє попередження».
Попри тиск влади та міліції, червоно-чорне знамено горохівські націоналісти так і не зняли, воно й надалі майоріло над столиком «Свободи», горохівчани святкували День незалежності, а організатори акції «Вишиванка – символ України, дзеркало народної душі» тішилися з того, що зробили для земляків добру справу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Андрій Показати IP 27 Серпня 2013 13:02
Посадовці просто забули або не знали ,що кожне слово несе змістовне навантаження.Слово ЗНЯТИ може бути досить швидко примінено до перебування на їхніх посадах.Коли стане все на своїх місцях,то таким посадовцям не стане місця в управлінських структурах.
Григорій Іванович до Андрій Показати IP 27 Серпня 2013 14:54
Я думаю мова буде йти про місце на нарах.
Бум-бум Показати IP 27 Серпня 2013 13:10
Ги-ги. Вже не одного зняли.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus