USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинські ветеринари зафіксували 19-й випадок сказу

22 Жовтня 2009 13:12
Cтан чотирьох мешканців Ківерцівщини, яких минулої суботи покусала кішка, нині задовільний. Однак побоювання медиків були небезпідставні: тварина таки виявилася скаженою, інформують «Волинські новини».
Те, що кішка була справді хвора на сказ, підтвердив розтин, проведений ветеринарами. І хоча стан постраждалих наразі задовільний, проте вони повинні пройти відповідний курс лікування. Зараз їм вводять імуноглобулін, а також антирабічну вакцину. Про це розповіла Ніна Демчук, старша медсестра травматологічного відділення Ківерцівської райлікарні, де зараз перебувають покусані волиняни. Зокрема, за словами медика, кожен повинен отримати 6 щеплень антирабічною вакциною: на 1-й, 3-й, 7-й, 14-й, 39-й та 90-й день. Курс лікування довготривалий, і, як запевнила старша медсестра, він гарантує повне одужання.
Це вже 19-й випадок сказу, виявлений на Волині цього року, повідомили «ВН» у головному управлінні ветеринарної медицини. «Зокрема було виявлено 9 скажених лисиць, 6 котів і 3 собаки», – розповів начальник відділу протиепізоотичної роботи Юрій Мосійчук.
Кішка, яка покусала мешканців Ківерцівщини, припускає пан Мосійчук, десь блукала і могла мати контакт із лисицею. «Лиси зараз розташовуються близько до людських помешкань. А сказ передається навіть через слину», – констатує він.
Довідково:
Сказ – гостра інфекційна хвороба з тяжким ураженням центральної нервової системи, що спричиняється вірусом. Зараження людини сказом відбувається в основному через укуси хворою твариною чи внаслідок попадання її слини на свіжі поранення, подряпини шкіри або слизових оболонок. Головною ознакою захворювання тварини є зміна поведінки, насамперед, втрата відчуття страху. При несвоєчасно проведених щепленнях, котрі здійснюються після укусу інфікованої тварини, хвороба закінчується смертю. Щорічно в Україні реєструється понад 100 тисяч осіб, котрі звернулись у медичні заклади з приводу укусів тваринами, з яких 60 % отримують направлення за показниками підозри інфікування сказом, інформує likar.info.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus