USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинянка – в реанімації, бо обпеклась рослиною

23 Липня 2013 08:00
У реанімацію, а потім - в опіковий центр потрапила волинянка. Вона опеклась борщівником.

Про це повідомила головний лікар Волинського обласного шкірно-венерологічного диспансеру Леся Карпюк, ‒ інформує Волинський інформаційний портал.

Медик розповіла, що цього року нещастя трапилося з волинянкою, яка збирала у лісі ягоди. Борщівник випадково потрапив їй на руки, ними ж вона витерла обличчя. Унаслідок цього на руках до ліктів у постраждалої утворилися великі опіки, пізніше вони з’явилися і на обличчі дівчини.

«Їй пощастило, що вона не втратила свідомості, а викликала допомогу», – зауважила головлікар.

Також Карпюк розповіла, що пацієнтка довго перебувала у реанімації, а потім – в опіковому відділенні.

Варто наголосити, що опіки від борщівника можуть проявитися на шкірі не одразу, бо це залежить від організму.

«Особливу увагу необхідно приділяти дітям, адже їм завше є справа до всього», – резюмувала Леся Карпюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
007 Показати IP 23 Липня 2013 09:31
Від організму мало що залежить. Опіки проявляються потім, бо сік борщовика реагує з сонячним промінням. Якщо сік потрапив на шкіру, по-перше терміново промити, по-друге - закрити від сонця, по-третє - в лікарню терміново. Найбільше дивує, що цієї зарази росте дуже багато, розсіюється вона дуже вликими темпами, боротися з нею дуже тяжко, при цьому дол екологічної катастрофи це поширення не відносять, чекають щоб хтось помер від цих опіків, напевно.
Лянка Показати IP 23 Липня 2013 09:59
По дорозі на Хрінники,в с.Золочівка борщівника тьма - висотою 2- 3 м..Ніхто нічого не робить . А він скоро й до водосховища розсіється.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus