USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинянка власного помешкання на другому поверсі дістається драбиною

30 Серпня 2013 14:42
Народний депутат України від ВО «Свобода» Анатолій Вітів вимагає від прокурора Волині забезпечити право мешканки Горохова на безпечний доступ до власного житла, інформують у прес-службі політсили.
До нардепа звернулася громадянка Ольга Рихтун, яка проживає у Горохові. Заявниця розповіла, що колишній відомчий гуртожиток райсільгосптехніки приватизували незаконно.
Зокрема, Ольга Рихтун стверджує, що її сусід, Василь Кіналь, який мешкає у цьому будинку, неправомірно та незаконно, з кричущими порушеннями архітектурно-будівельних, житлових, санітарних та інших норм, без належних погоджень із сусідами, приватизував не тільки своє житло, а й суміжні з ним площі спільного користування.
Зі слів заявниці, він забив двері у коридорі спільного користування на 2-му поверсі, а згодом узагалі замурував вхід до її помешкання зі спільного коридору. У такий спосіб громадянин Кіналь фактично ізолював її квартиру №5 від доступу ззовні, чим унеможливив до неї доступ із коридору 2-го поверху.
У повідомленні йдеться, що на обурення пані Рихтун Василь Кіналь реагував неадекватно, неодноразово погрожував їй та її чоловіку Анатолію Плічуку, і, навіть, намагався безпідставно судитися з чоловіком.
Як стверджує Ольга Рихтун, через такі дії сусіда, вона з чоловіком змушені були забезпечити доступ до свого помешкання з 2-го поверху самостійно. Її, нині покійний, чоловік звів під вікнами їх квартири металеву драбину, по якій вони й піднімалися з 1-ого на 2-ий поверх, та переобладнали одне з віконних полотен квартир №5 під вхідні двері.
З тих пір до їхньої квартири, зі слів заявниці, доводиться добиратися фактично через вікно на 2-му поверсі, що не передбачено жодними будівельними нормами і є порушенням існуючих архітектурно-будівельних норм. Заявниця щодня мусить заходити в своє помешкання на 2-му поверсі та виходити з нього по драбині.

Такий доступ до житла завжди cтановив і становить дедалі більше загрозу та небезпеку життю і здоров’ю всіх, хто відвідує помешкання, створюючи дискомфорт як для неї, так і відвідувачів. Особливо – в зимовий період, коли сходові майданчики металевої драбини обмерзають льодом і їх засипає снігом.
Зі слів заявниці, на сьогодні, ця драбина в аварійному стані й становить небезпеку життю і здоров’ю.
Заявниця, з її слів, - одинока пенсіонерка, має статус «дитини війни». Проживати й надалі в таких умовах, щодня наражаючись на небезпеку, їй нестерпно.
На звернення волинянки народний депутат України від ВО «Свобода» Анатолій Вітів скерував депутатське звернення до прокурора Волині Андрія Параки з вимогами перевірити наведені факти і, вивчивши ситуацію, чинити згідно з законом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus