USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинянин «набраконьєрив» риби на 40 тисяч. ФОТО

3 Липня 2013 16:15
За вилов червонокнижної риби волинянин може потрапити за грати на 3 роки, - повідомили у прес-службі Волиньрибохорони.

Озеро Холопичівське входить до території природно-заповідного фонду місцевого значення – гідрологічного заказника «Холопичівський», де протягом усього року заборонена господарська діяльність.

Під час незаконних дій дані громадяни зловили велику кількість цінних порід риби: щука – 114, плітка – 145, карась звичайний (золотий) – 98, лин – 56 загальною вагою 46,4 кілограма. Підрахунки показали, що зазначеними діями громадяни заподіяли шкоду рибному господарству України на суму 41773 гривень.

Значну частину улову становив карась звичайний (золотий) Carassius carassius, який з метою збереження і відтворення рідкісних видів, що перебувають під загрозою зникнення, занесений до Червоної книги України (тваринний світ), як вразливий вид.

Оскільки дії громадян вказували на те, що державним рибним ресурсам заподіяно істотну шкоду, інспектори Волинирибоохорони викликали слідчо-оперативну групу Локачинського РВ УМВС. Транспортний засіб та затримані особи доправили в Локачинський РВ УМВС. Наразі вирішується питання про порушення кримінальної справи за статті 249 КК України.

Результатом такої рибалки може бути штраф обсягом 1700–3400 гривень або позбавлення волі до 3 років з конфіскацією знарядь і засобів лову та незаконно добутих водних біоресурсів.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Віктор Показати IP 3 Липня 2013 17:08
Заподав шкоди на 30 тисяч, а загрожує штраф 3 тисячі.. Мда
Бувалий Показати IP 3 Липня 2013 18:08
Читав рішення сдів по таких справах за минулий рік. Суди майже нікого не штрафуюють. І злісні браконьєри уникають кримінальної відповідальність. Така безнаказаність і гуманність суду робить так що вже майже риби нема на Волині, а так взагалі не буде
@ Показати IP 3 Липня 2013 19:35
Так ситуація катастрофічна риби приктично немає всю вибили , а інспектори Волиньрибоохорони дармоїди, на річці Чорногусці їх жодного разу не бачив.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus