USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинянин загинув під кабіною вантажівки

18 Липня 2011 13:16
На минулому тижні двоє волинян загинули на своїх робочих місцях. Оскільки чоловіки не перебували у трудових відносинах, невідповідальним «роботодавцям» загрожує покарання.

Як повідомили 18 липня у прес-службі Держгірпромнагляду у Волинській області, перший нещасний випадок стався 13 липня на території лісової ділянки, яка належить підприємству «Камінь-Каширськ агроліс» і яку розробляло фермерське господарство «Гримікс» Любешівського району.

Під час виконання лісосічних робіт загинув 49-річний житель смт Любешів, батько п’ятьох дітей.

На місце нещасного випадку виїздив державний інспектор управління Держгірпромнагляду, який і з’ясував, що потерпілий не перебував у трудових відносинах з підприємством, але був допущений до виконання робіт в інтересах роботодавця.

Другий нещасний випадок зі смертельним наслідком стався 15 липня у Луцьку. Підприємець Євген М. допустив до ремонту вантажного автомобіля «Сканія» 33-річного лучанина, який, згідно усної домовленості з підприємцем, у майбутньому мав працювати водієм цього автомобіля.

Потерпілий виконував ремонтні роботи під піднятою і незафіксованою кабіною авто, тим самим грубо порушуючи вимоги безпеки праці. У результаті падіння кабіни він отримав травми, що були несумісні з життям.

Ці два випадки, прогнозують у прес-службі Держгірпромнагляду, розглядатиме суд – принаймні один роботодавець налаштований доводити, що трудові відносини між ним та загиблим працівником таки були.

У разі встановлення факту трудових відносин у першому та другому випадках, управлінням Держгірпромнагляду по Волинській області буде створено комісію зі спеціального розслідування причин та обставин загибелі людей, а матеріали розслідувань будуть передані в органи прокурорського нагляду для відповідного реагування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus