USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Виверження вулкану в Гватемалі торкнулося понад 1,7 млн людей

7 Червня 2018 15:50
У Гватемалі в результаті виверження вулкана Фуего загинули 99 осіб. Близько 200 осіб зникли безвісти. Президент Гватемали Джиммі Моралес оголосив триденну жалобу, інформує Кореспондент.

На прохання Гватемали про допомогу відгукнулися Сполучені Штати і Мексика. Так, літак військово-повітряних сил США доставив шістьох дітей з сильними опіками на лікування в Техас, а Мексика направила бригаду лікарів в постраждалий від виверження вулкана район.

Виверження вулкану почалося у ніч на 4 червня. Фуего викинув в атмосферу на висоту до десяти кілометрів гігантську хмару попелу. Стихійне лихо практично повністю знищило село Сан-Мігель Лос-Лотес.

Швидкість руху лавового потоку досягала 700 кілометрів на годину, а температура всередині нього - 700 градусів за Цельсієм. До великої кількості жертв призвело те, що виверження відбулося дуже швидко, і місцевих жителів не встигли попередити.


У столиці закрили злітно-посадкової смуги міжнародного аеропорту Ла-Аурора через хмари попелу за 35 кілометрів.

6 червня вулкан вивергнув ще один потік лави, викликавши сильну паніку серед гватемальців, оскільки Національний інститут сейсмології Гватемали прогнозував, що найближчим часом вулкан вивергатися не буде.

Новий лавовий потік досяг трьох метрів у висоту і близько 30 метрів в довжину.

Виверження вулкана Фуего торкнулося близько 1,7 мільйона осіб. Висота вулкана становить 3763 метри. Він є частиною знаменитого своєю активністю тихоокеанського вулканічного пояса.

Вулкан Фуего вивергається досить часто, але зазвичай виверження проходять без руйнівних наслідків.

Наприкінці минулого місяця виверження вулкана стали лихом для жителів Гаваїв. Потоки лави з Кілауеа знищили майже 160 будівель і поглинули територію, яка порівняна з великим містом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus