USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Ліквідувати торгівлю на вулиці Замковій мерії не вдалося. ОНОВЛЕНО. ФОТО. ВІДЕО

6 Липня 2009 12:35
Сьогодні, 6 липня, на ранок була запланована ліквідація торгівлі на вулиці Замковій у Луцьку – задля облаштування парковки «АвтоПаркСервісу», розрахованої приблизно на тридцять автівок. Однак спроба виявилася безрезультатною, оскільки на заваді стали спершу підприємці, а потім – правосуддя. Про це повідомляє репортер «Волинських Новин».
Підприємці зайняли «кругову» оборону ще з учорашнього вечора – кілька десятків чоловік на в’їзді на вулицю Замкову із вулиці Глушець були на посту ще о 23.00. Власне, муніципали, міліціонери та комунальники зі спецтранспортом були на місці події ще задовго до 05.00, однак підприємці перекрили обидва в’їзди на Замкову. 
 
Переговори між директором департаменту підприємництва луцької мерії Олександром Козлюком та підприємцями виявилися невдалими. Пан Козлюк пояснював пікетувальникам, що вони заважають виконанню рішення міськвиконкому, натомість підприємці запевняли, що стоятимуть непорушно до рішення суду. Адже, як пояснили протестувальники, сьогодні Луцький міськрайонний суд має розглядати їхній позов про заборону ліквідації торговельних місць.
 
Приблизно о 05.10 зле стало одній жінці із рядів оборонців. До честі медиків, карета «швидкої» на місце події прибула вже за 15 хвилин.
 
Згодом пан Козлюк спробував запропонувати підприємцям компромісний, на його думку, варіант. Протестувальники мали пропустити спецтехніку, яка б «евакуювала» вантажівки, припарковані поруч із електропідстанцією на Замковій. Однак підприємці відмовилися пристати на цю пропозицію.
 
Як розповіли підприємці, вони уклали договір на прибирання вулиці Замкової із ЖКП № 3 і платитимуть за це 2,4 тисячі гривень щомісяця. Деякі підприємці наголошують, що перебиратися на «Новий ринок» – невигідно, адже туди дуже важко добиратися. «Люди за півкіло помідорів чи огірків на вулмцю Боженка не будуть їздити», – зазначив один із протестувальників.
 
Натомість Олександр Козлюк розповів, що підприємцям пропонували торгові місця на інших ринках міста, однак вони відмовилися.
 
Обидві сторони перебували у режимі «позиційної війни», не роблячи активних кроків, приблизно до 11.00. У цей час привезли ухвалу Луцького міськрайонного суду, яка зупинила дію рішення міськради № 439-1 від 10 червня про заходи щодо впорядкування територій, прилеглих до ринку «Центральний». Щоправда, ухвала може бути оскаржена до Львівського апеляційного адмінсуду.
 
«Звичайно, міська рада буде подавати на апеляцію щодо ухвали», – запевнив директор департаменту підприємництва Олександр Козлюк.
 
Нагадаємо, наприкінці минулого тижня Олександр Козлюк заявив, що з понеділка торгівлі на вулиці Замковій не буде.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
KАнонім Показати IP 6 Липня 2009 13:33
та шо немогли визвати АМОН шоб там всіх тих підприємців розігнав?? Ато розвели срач на тій вулиці шо гидко дивитись, і пробки створюють!
Анонім Показати IP 6 Липня 2009 16:16
скльки коштує таке "тупе" рішення суду ?????
мАнонім Показати IP 6 Липня 2009 16:21
нехай Шиба покаже , як правильно виносити сміття! і докаже усім ,що він ГОЛОВА!
Bнонім Показати IP 6 Липня 2009 18:26
Поблизу замок,там має бути гарна площа а не смітник!!!!!!Перенести його!!!!
FАнонім Показати IP 7 Липня 2009 00:12
Бардак він і в Африці бардак.
Анонім Показати IP 7 Липня 2009 16:37
гнати їх всіх потрібно звідти, розвели бардак в центрі міста.
Анонім123456789 Показати IP 8 Липня 2009 22:58
не, ну люди дивні, на чужій території торгувати. з таким темпом хай йдуть до мене на балкон зі своїми помідорами, огірками. ГЕТЬ!
Анонім Показати IP 15 Липня 2009 16:30
Аноніму 6 липня, 16:16 Ухвала законна. А коштують помідори на ринку, а не рішення судді яка його прийняла. Це я Вам говорю як людина, яка володіє достовірною інформацією. А от в подальшому, якби не було тиску на суд зі сторои міської ради, то б цю ухвалу через кілька днів не було б скасовано.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus