USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Африканська чума «наступає» на Волинь?

17 Червня 2013 13:45
Ситуацією щодо захворюваності тварин африканської чумою у білоруських регіонах, прилеглих до прикордонних областей Волині, занепокоєні ветеринари.

Про це стало відомо під час наради у Волинській облдержадміністрації з м’ясопереробниками області 17-ого червня.

Головний ветеринарний лікар області Богдан Лозинський застеріг, аби м’ясопереробники не купували свинину у білорусів. Адже у Барановичівському районі зафіксували численні випадки захворювання африканською чумою тварин, понад 20 тисяч голів.

За словами ветеринара, у Білорусі офіційно не визнали проблему з африканською чумою, але заходи щодо її ліквідації відбуваються, зокрема спалення цілих тваринних комплексів.

«Кордон прозорий, у Білорусії ціна менша на м’ясо, то можуть поголів’я везти до нас. У випадку занесення в область. Всі будемо в одній лодці. Ви не зможете торгувати своєю продукцією. Це буде паралізована ситуація з забоєм. Бо треба буде спалювати і хворих і здорових свиней, які підпадатимуть у карантинну зону. Перша зона 10 кілометрів, друга зона - 20-30 кілометрів», - зазначив Богдан Лозинський.

Заступник голови ОДА Віталій Карпюк зазначив: «Я заїхав на ринок у Ратне. Там на початку шість точок з імпортним м’ясом, завезеним з Білорусі і Польщі без будь-яких документів».

У зв’язку з ситуацією, заступник губернатора звернувся до контролюючих органів аби вони пильніше стежили за якістю м’яса, а також звернувся до м’ясопереробників, наголосивши, що їжа – це здоров’я наших людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus