USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чим годують луцьких школярів. ДОСЛІДЖЕННЯ

26 Вересня 2013 08:19
Чи то гречка не смачна, чи, може, школярі не голодні, однак, зайшовши до їдальні 11-ої луцької школи, неозброєним оком видно гору тарілок, а на них - порції, які майже не куштували. Натомість, більшість дітей стоять у черзі за випічкою, яку, придбавши за гроші, вже смакують із задоволенням.

Як повідомлялось раніше, луцьких школярів годують найгірше в Україні. За результатами моніторингу, проведеного Центром політичних студій та аналітики, середня вартість обіду для українського учня складає 4 гривні 66 копійок. У той час на луцьких дітей передбачають усього 2 гривні 60 копійок. Міські владці, незважаючи на численні прохання фахівців управління освіти, давати більше не збираються, принаймні до кінця цього року, - про це повідомляє ТРК «Аверс».

ЧИТАТИ ЩЕ: У ЛУЦЬКИХ ШКОЛАХ - НАЙГІРШЕ ХАРЧУВАННЯ В УКРАЇНІ

Журналісти завітали до 11-тої школи на обід. У меню була гречка з котлетою. Замість салату кожному у тарілку поклали половину помідора. Чи то гречка не смачна, чи, може, школярі не голодні, однак, зайшовши до їдальні, неозброєним оком видно гору тарілок, а на них порції, які майже не куштували. Натомість, більшість дітей стоять у черзі за випічкою, яку, придбавши за гроші, вже смакують із задоволенням.

Школярка Вікторія розповіла: «Червоний буряк не дуже всі люблять, бо більше любим салат з моркви, а буряковий салат часто дають, так... З м’ясного буває: котлета рибна, тефтеля і котлета м’ясна. Найбільш смачна котлета м’ясна, але вона буває рідко… Я їм те, що дають, а те що не люблю, то те не їм. Хотілось би, щоб давали ще до порції якісь пряники до чаю. Вони можуть давати, а можуть ні».

Додати щось солоденьке, або ж вітамінне, до щоденного раціону учнів, до прикладу фрукти, не проти і керівництво навчального закладу. Однак заступник директора Оксана Омелян, яка відповідає саме за харчування учнів, скаржиться, що передбачених коштів ледь вистачає на те, аби в меню включити хоч трохи м’яса, чи риби: «Порції розраховані на ту суму, що проплачується. Звичайно хотілося б, щоб на більшу суму наші діти харчувались. Наші дітки їли б фрукти - це їм найбільш подобається, але фруктів у нас мало тому, що вони коштують дорого».

Оксана Омелян розповіла: годують школярів на 6 гривень. З них 3 гривні 40 копійок змушені доплачувати батьки, бо на 2,60, які дає міська рада, навряд чи вийде повноцінний обід.

Того, що обід луцьких школярів можна назвати, щонайменше скупим, не заперечують і в управлінні освіти. Як розповіла головний спеціаліст по харчуванню Людмила Клиш, сума дійсно мізерна.

«Ми відштовхуємся від розпорядження міського голови, де, звичайно, фінансування мале і, бажано, щоб було більше, але на сьогоднішній день згідно з тим, що воно дуже мале, ось так. Ми звертаємося і дуже просимо, щоб все ж таки більше було фінансування…», - зазначила Людмила Клиш.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Обурені батьки Показати IP 26 Вересня 2013 11:01
А чомусь не пишуть що в дитячих садочках скоро взагалі не буде чим годувати дітей оскільки постачальникам продуктів харчування уже два місяці не перераховують коштів,хоча батьки оплачують за харчування наперед...
Придуркуватий оптиміст Показати IP 26 Вересня 2013 11:56
Чого ви плачете-пакращення вже на носі!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus