USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцький медичний центр запровадив нову систему запису до лікаря

26 Червня 2018 19:41
У Луцькому центрі первинної медико-санітарної допомоги оновлено електронну систему запису до лікаря. Відтепер у пацієнтів є можливість самостійної реєстрації.

У поліклініці обслуговується близько 52 тисяч осіб за переписом, установа є другим медичним закладом у місті за кількістю пацієнтів. Система, яка була встановлена у центрі раніше, дозволяла записуватися до потрібного спеціаліста тільки прийшовши в реєстратуру або безпосередньо у лікаря. Новий сервіс «Поліклініка без черг» дозволяє робити це самостійно онлайн, відповідає вимогам МОЗ та інтегрований з системою eHealth.

Сервіс «Поліклініка без черг» у Луцькому центрі первинної медико-санітарної допомоги працює вже 2 місяці. У складі поліклініки до неї підключено 5 філій установи. Наразі он-лайн можна зарезервувати час візиту до 83 лікарів первинної та вторинної ланки медичної допомоги. З моменту запуску системи було створено більше 26 000 онлайн-записів на прийом.

«В нашому центрі не було проблем із чергами, але старе програмне забезпечення, яке працювало ще з 2007 року, не відповідало вимогам сучасності, – розповідає Олександр Слабенко, заступник головного лікаря з економічних питань. – Ми бачили, що у нас з’явилися нові завдання, для вирішення яких нам потрібен більш гнучкий софт, який легко адаптується. Нове ПО обирали через сайт МОЗ, де представлені 8 медичних інформаційних систем (МІС), з якими рекомендовано працювати. Сервіс, який ми обрали, найбільш відповідає нашим потребам. Керівництво поліклініки на чолі із головним лікарем Ігорем Гнетньовим запросило його розробників до міста. Нам вдалося досягти взаєморозуміння під час роботи по впровадженню, і наразі ми задоволені тим, як сервіс працює».

Як розповів у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини Ігор Гнетньов, протягом багатьох років впровадження інноваційний технологій у медичному центрі є одним з пріоритетів в роботі. "Головний лікар – це і головний ініціатор таких впроваджень. І головний відповідальний за їх результат та успішність. Це стосується і задіяння електронної реєстратури, і сучасного енергозбереження. Тобто ми втілюємо дуже різні сучасні технології в поточну роботу медзакладу. Все це покращує роботу медиків, а значить, поліпшує умови для пацієнтів", - сказав він.

З його слів, питання впроваджувати чи ні електронні медичні системи навіть не було. "Ми розуміли, що це необхідно. Ми вивчили ринок і дійшли згоди, що «Поліклініка без черг» – набагато сучасніший і для лікарів, і для пацієнтів. Тож з усією країною ми увійшли до медреформи разом з надійним партнером", - запевнив Гнетньов.

Він також повідомив, що що оденно на базі медцентру підписується понад 300 декларацій з пацієнтами. Багато відвідувачів потрапляють до лікарів завдяки онлайн запису зі своїх телефонів чи домашніх комп’ютерів.

"Загалом, концепція нашого медзакладу співпадає з баченням системи «Поліклініки без черг» – не більше трьох пацієнтів біля кабінету. Якщо виникає інша ситуація – обов’язково хтось з медичного персоналу, незалежно від посади, підійде, поцікавиться у чому справа, щоб допомогти людині", - каже головний лікар.

Нова система – «Поліклініка без черг» – не тільки забезпечує онлайн-запис. Вона дозволяє керувати завантаженням лікарів. Це дуже важливо, адже в центрі обслуговується велика кількість пацієнтів. Нове ПО також відповідає вимогами МОЗ, згідно з якими для забезпечення реалізації реформи, медичні інформаційні системи (МІС), встановлені у лікарняних закладах, повинні бути інтегровані з eHealth. Сьогодні пацієнти Луцького центру первинної медико-санітарної допомоги можуть укладати електронні декларації з сімейними лікарями. Всі робочі місця обладнані комп'ютерами, таким чином створені умови для подальшого впровадження інновацій.

«Медустанови звертаються з абсолютно різними завданнями, отже зараз потрібен новий підхід, універсальність, – зазначає керівник проекту «Поліклініка без черг» Артур Верба. – Як лікарі, так і пацієнти хочуть налагодженої роботи і комфорту, тому вимоги до медичних інформаційних систем зростають. Також, крім комплексного вирішення проблем з чергами, навантаженням спеціалістів, лікарняні заклади потребують системи, яка допоможе у пошуку свого лікаря для укладання електронних декларацій».

Нагадуємо, наразі система «Поліклініка без черг» працює у 18 областях України.


Довідково:

«Поліклініка без черг» (newmedicine.com.ua) – система контролю та управління потоком пацієнтів. Мета проекту – подолання застарілої організації пацієнтопотоку в державних поліклініках та медичних закладах. Рішення передбачає комплексне використання IT- інструментів: введення електронної черги у закладі, онлайн-запис на консультації та прийоми, логістична взаємодія лікарів, спеціалістів, діагностичних центрів та лабораторій між собою задля комфорту пацієнта.

Систему «Поліклініка без черг» побудовано на принципах відкритості. Модульна структура передбачає можливість подальшої модернізації та інтеграції системи з іншими системами, зокрема МІС (медичними інформаційними системами).

Зараз система працює вже у 18 областях України: Київській, Одеській, Сумській, Волинській, Чернігівській, Черкаській, Миколаївській, Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Львівській, Вінницькій, Харківській, Запорізькій, Івано-Франківській, Тернопільській, Кіровоградській та Рівненській.

На сьогодні вже близько 900 000 пацієнтів користуються електронним сервісом «Поліклініка без черг», що у загальному підсумку дозволяє їм економити близько 20 років свого життя. Щодня пацієнти здійснюють більш 10 000 записів на прийом. До системи підключено понад 3 500 лікарів і більше 100 медзакладів та амбулаторій первинної та вторинної ланки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанка Показати IP 26 Червня 2018 22:26
Як людина, що оформила декларацію з сімейним лікарем,скажу вам,що программа не працює на всі 100%. Вперше,як хотіла зареєструватись самостійно на прийом,программа не видавала перелік лікарів, вдруге в мене все вийшло,але у лікаря в кабінеті дізналась,що чомусь(!) декларація,яку ми заповнювали нещодавно не підтвердженна,хоч і смс приходило,і в кабінеті всі дані ми вносили.Сьогодні знову сайт висне і не видає перелік лікарів. То дзвінок в реєстратуру всерівно рятує.
Віктор до Лучанка Показати IP 27 Червня 2018 22:01
Добрий день. У мене теж були складнощі, і мені допоміг розібратися в питанні коллцентр. Ось контакти, за якими звертався в техпідтримку: 093 498 62 26, + 38 099 498 62 26, + 38 068 498 62 26. Тех.підтрімка працює з 8:00 до 17:00 у будні. Зараз перехідний етап мед реформи, нюанси можуть бути, але до них варто ставитись з розумінням.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus