USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Під маскою гастриту може ховатися рак, – Андрусенко

24 Березня 2011 17:13
Часто люди не звертають уваги на болі у шлунку, знімаючи їх за допомогою но-шпи, інших знеболювальних препаратів, трав, а тим часом у них може розвиватися злоякісний процес.
Про це розповів головний лікар Волинського обласного онкодиспансеру Орест Андрусенко, – пише газета «Луцький замок».
«Під маскою гастриту можуть приховуватися злоякісні процеси, – зазначив лікар. – Тому ті, хто хворіє на цю недугу, в яких понижена кислотність, які відчувають біль у шлунку, належать до групи ризику».
Таким людям, каже медик, необхідно проходити періодичні гастроскопії і оздоровлюватися або лягати в лікарню. Якщо є зміни, потрібно проводити оперативне втручання.
«Є передракові стани – поліпи, виразки, хронічні коліти й ентерити, які з часом можуть перейти у злоякісний процес», – наголосив лікар.
Крім того, Андрусенко повідомив, що за останні роки майже вдвічі збільшилась кількість захворювань на рак кишківника. Причому, недуга частіше вражає міських жителів, що пов’язано з особливостями харчування.
«Людина повинна насторожитися, якщо у неї є здуття кишківника, вурчання, нестабільний стілець, слиз чи домішки крові у калі. У цьому випадку негайно ідіть до гастроентеролога, проведіть колоноскопію (метод діагностики захворювань товстого кишечника, – «ВН») або рентгенологічне обстеження», – радить онколог.
Він додав, що у трьох луцьких поліклініках колоноскопа немає, але він є в обласній лікарні та в обласному онкодиспансері.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus