USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Штучне запліднення не обходиться без Бога. ІНТЕРВ’Ю

29 Січня 2014 21:17
Штучне запліднення – це складна процедура, завдяки якій подружні пари пізнають щастя материнства й батьківства. Однак фахівці кажуть, що це не математика, де можна остаточно прорахувати результат, адже бувають випадки, які не підлягають логіці. Тому лікарі говорять, що діти на світ з’являються, бо на це є Божа воля.

Півтисячі людей щороку звертаються у репродуктивний центр в Луцьку. В інтерв’ю Інформаційному агентству Волинські Новини головний лікар спеціалізованого медзакладу Тетяна Петровська розповіла, що загальноприйнятою вважається класифікація безпліддя, коли рік подружнього життя без застереження, з бажанням мати дитину, не дає результату. Це вважається приводом звернутися у спеціалізований медичний заклад за допомогою.

У цій справі є два підходи: лікування і штучне запліднення.
Половина тих, хто звертається до луцьких лікарів, обходяться без штучного запліднення. «Спочатку ми проводимо обстеження, щоб визначити причину безпліддя. Більшості вдається допомогти медикаментозно, іншим - завдяки хірургічному втручанню. Якщо ж потрібно провести штучне запліднення, то визначаємо тактику, адже є різні методи», - розповіла Тетяна Петровська.

Штучне запліднення може відбутися, якщо у чоловіка є хоч один «живий» і здоровий сперматозоїд.
Є два методи штучного запліднення: в організмі жінки й за межами організму.

Внутрішньоматкова інсемінація.
Це метод штучного запліднення, під час якого в порожнину матки вводять спеціально оброблену сперму чоловіка або донора за допомогою катетера. Процедура займає декілька хвилин і не викликає в жінок больових відчуттів.

Перед проведенням штучного запліднення медики радять пацієнтам утриматись від статевого акту впродовж трьох днів, щоб сперматозоїди були достатньо рухомі й з хорошою морфологією.

Чоловіки здають «матеріал» в одноразовий стерильний контейнер у спеціальній кімнаті в репродуктивному центрі. Далі у лабораторії сперму відмивають від сім’яної рідини, мертвих сперматозоїдів, лейкоцитів, бактерій та вірусів. Після очищення, «матеріал» можна зберігати до 24-72 годин.

«Уже через 14 днів після штучного запліднення ми рекомендуємо провести тест на вагітність, адже прикріплення ембріону до стінки матки відбувається через 6-12 днів після овуляції», - каже Тетяна Петровська.
Екстракорпоральне запліднення
Штучне запліднення відбувається за межами організму жінки. Пізніше ембріон переносять в порожнину матки.

Процедура розпочинається із підготовки жіночого організму, далі одержують яйцеклітину і її запліднюють. Ембріон зберігають в спеціальному середовищі, яке максимально наближене до внутрішньоутробного.

«Ембріони виростають до третього-п’ятого дня. Далі його переносять у жінку, це безболісна процедура. Зазвичай, підсаджується один, у крайніх випадках - 2-3 ембріони, коли вони менш життєздатні»,- коментує Тетяна Петровська.

«Все ж таки, діток дає Бог, а медики допомагають»
«Якщо штучне запліднення не дає результату, то усі випадки ми розглядаємо на консиліумі лікарів. У нас уже є певні напрацьовані свої секрети щодо репродукції. Але є багато факторів, на які ми не можемо до кінця вплинути. Коли робиться процедура повторно, то жінка вже більше підготовлена і їй вдається легше завагітніти. За потреби, ми міняємо тактику, шукаємо що ще треба зробити для успіху. От, наприклад, Алла Пугачова, у свій час, зробила 16 спроб у кращих клініках Москви і їй не вдавалося.

Це не математика. Тут відчувається «рука» Бога. От, наприклад, був складний випадок безпліддя, коли і сам лікар до кінця не вірив в успіх, але жінка наполягала: «Давайте-давайте, ми вже вирішили, навіть, якщо шанси мізерні, це наша остання можливість». І їй роблять процедуру. Такий нонсенс виходить, всього в неї виросла одна яйцеклітина, жінка вже старша, у неї понижений фолікулярний запас, але цю одну яйцеклітину вдалося запліднити. Вона прижилася і жінка виношує вагітність. А є інший випадок, коли молода пара, в жінки все сходиться, а результат негативний, - це важко пояснити. Ще один цікавий випадок: була пара, яка не могла завагітніти і вирішила всиновлювати дитину. Після того, як це рішення прийняли остаточно, то їм Бог подарував власну дитинку, - розповіла Тетяна Петровська, та додала, - Людина щось собі планує, а Бог робить по-своєму».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
Miha Показати IP 29 Січня 2014 21:38
Гарна рекламка
Марічка Показати IP 29 Січня 2014 22:20
Це нісенітниця. Ви цього хочете, їдете проти Божої волі, і Бог попускає творити вам вашу волю, до Суду.
ольга Показати IP 30 Січня 2014 08:18
це чудово що є можливість так
Ольга Показати IP 30 Січня 2014 10:10
А я рахую- це не правильно.Бог дає діток.А це проти волі Божої.Нічого доброго не чекає на цих батьків і діток. Бог не дав,значить ти так заслужив своєю поведінкою і життям, або твої попередні покоління.За це в цім світі потрібно відповідати, але ми в це не віримо, не хочемо вірити. Ведуть розгульне, розпусне життя, а потім ще й хочуть,щоб їм Бог діток послав. Так не буває.
Вероніка до Ольга Показати IP 30 Січня 2014 11:34
Ольго, поставте собі питання, чи Ви настільки обізнані у життєвих ситуаціях інших людей, що Ви робите такі недалекі висновки щодо гріховності безплідних жінок. Така проблема виникає не за причини "гуляща-негуляща", у цьому світі все набагато складніше. Тому якби Ви мали сміливість мислити ширше - Вам ваш Бог, до якого Ви так апелюєте, дав би можливість бачити світ краще.
інга до Ольга Показати IP 30 Січня 2014 21:09
Ну да.!!!!!!! А проституткам, які аборт за абортом роблять, то діти певно за благочестиве життя були послані чи циганам ,які плодяться ради грошей -за нерозпусне нерозгульне життя діти даровані???? Чи тим хто народжує і викидає відразу на смітник ,в туалет, на вокзал або здає в інттернат - то цим горе-родильницям (Матерями не можу назвати) за доброту душевну і благочестивий родовід діти зачалися?????? ТО звичайно на них чекає суцільне ДОБРО, а на дітей з пробірки "Нічого доброго не чекає" !!!!!!!! Чи може вагітніють лише ті хто незайманими заміж виходили??? Не дай Вам Бог відчути те, що пари, які намагаються і не вагітніють, які роками лікуються, їздять святими місцями, роблять не одну спробу штучного (доречі "задоволення" не з дешевих) розчаровуються і т.д. бо легко писати і судити але не легко з такиим жити.
Макс до Ольга Показати IP 20 Березня 2018 20:28
Ольга, можливо це буде для вас несподіванкою, але ваша думка нікого не цікавить. Зовсім нікого. Бо вона нецікава і примітивна.
Аліса. до Ольга Показати IP 15 Липня 2023 15:02
А алкоголіки і наркомани, які вели розгульний спосіб життя, начхали на все і зачали купу дітей в злиднях, а потім не доглядають їх, заслужили на них більше, ніж нормальні люди, які готові і можуть дати все тій дитині. В тім числі і релігійне виховання!?
Тіна Показати IP 30 Січня 2014 10:12
Це є проти Божої волі, погоджуюсь з Марічкою. Уявіть собі ембріони людей зберігають у замороженому стані, а потім тільки кілька може вижити, а всі інші гинуть. Хто би з людей хотів би виявитись у такому стані. В природній спосіб Бог сам чудом співдіє з подружжям тому ми кажемо, що Бог Творець життя. А в такий спосіб люди без Божої волі самі обирають. Я не хочу когось образити цим, адже знаю, що це є дуже складне питання для багатьох подружніх пар. Просто перед тим як робити такі кроки дізнайтесь, що церква думає про такий шлях.
інга до Тіна Показати IP 30 Січня 2014 20:25
В коли в людини діагностують рак і роблять операцію що рятує життя - це теж пhоти волі Божої?? бо ж людина мала б померти - це ж теж природный спосіб відбору - так по вашій логіці має вийти?????? Бо ж люди "без Божої волі самі обирають" життя а не смерть??
Тіна до інга Показати IP 31 Січня 2014 09:57
коли людині діагностують рак це зовсім інша тема і яка не стосується даного питання. Звичайно, що в такому випадку роблять все найнеобхідніше, щоб врятувати життя людини.
аяяй Показати IP 30 Січня 2014 12:58
Єгови точно проти,вони рідній дитині якщо буде помирати не дозволять зробити переливання крові ,щоб врятувати життя
гоп стоп до аяяй Показати IP 30 Січня 2014 15:12
А це залежить від церкви. Якщо церква для людей то вас ще й благословлять, а якщо церква не для людей, а для збагачення своїх кишень, тоді буде проти. Я стикався з цією проблемою, і скажу Вам який би лікар професійний не був, без молитви і віри в Бога в цій справі ні чого не получиться. Лікарі тільки руки Бога. 20% спроб тільки вдалі, лікарі не можуть пояснити чому так, все роблять однаково всім. А Бог вирішує кому дати дитинку кому ні. "І воздасться вам по вірі вашій!"
Тіна до аяяй Показати IP 30 Січня 2014 14:06
прошу тут наклепи не зводити. До ніяких єгов не належу, а є християнкою і щонеділі відвідую храм і відповіді на такі питання дізналася з проповідей і спілкування з священиками. Дякую.
Тіна Показати IP 30 Січня 2014 14:15
Також не погоджуюсь, що якщо Бог не дав діток то це означає, що він посилає людині якусь кару за її гріхи чи її предків. Тільки інколи так може бути як кара. Але бувають різні причини. Одне знайоме подружжя не могло мати дітей і вони всиновили хлопчика і через певний час у них народилась двійня. Це чудо Боже. Мені дуже подобається цитата з Біблії: те що в людини неможливо в Бога все можливо.
Хочу більше ДІТЕЙ Показати IP 30 Січня 2014 17:54
Все напевно простіше, ніж розповідають БЮТЮШКИ. Можливо ЗАПЛІДНЕННЯ це і є БОГ. А ДИЯВОЛ це ВБИВСТВО. Хочете вбивати - зробіть війну або РЕВОЛЮЦІЮ (СПРАВЖНІЙ ДИ-ЯВОЛІЗМ на землі). Дві волі: 1 - хочу щоб було добре. 2 - необхідно вбивати. Все ПРОСТО.
Катя Показати IP 31 Січня 2014 07:32
В Боголюбах дійсно допомагають. Переконалась на власному прикладі. Лікувались з чоловіком 7 років, Декілька спроб штучного запліднення, операції. Руки не дозволив опустити тільки Вадим Валентинович Петровський, вже навіть я здалася. Через два-три тижні очікуємо на синочка.
українець Показати IP 2 Лютого 2014 13:54
в цьому леметі не зрозуміло одне - ЯК бог дає діток? Хто кого запліднює?
марина Показати IP 25 Жовтня 2014 21:35
в цьому е смисл житя і від нас івід бога
марина Показати IP 25 Жовтня 2014 21:35
в цьому е смисл житя і від нас івід бога
Ірена Показати IP 12 Вересня 2022 17:01
Недовподоби мені цей лікар, що на фото. Репродуктолог з Боголюб. Не пам'ятаю його ім'я. Була на огляді у нього, хоча і не оглянув навіть. Відразу про штучне запліднення почав говорити, шарлатан!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus