USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Снігова королева» у Луцьку - приклад благодійності

23 Грудня 2014 17:28
На придбання імплантаційних портів для дітей Волині, хворих на рак, зібрали 17 тисяч гривень.

22 грудня на сцені Волинського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Т.Г.Шевченка в рамках благодійного проекту «Творчість заради життя» Волинської обласної бібліотеки для юнацтва відбулася новорічна музична вистава «Снігова королева». Мета вистави – збір коштів на придбання імплантаційних портів для дітей, хворих на рак.

У феєричній виставі взяли участь вихованці творчих та спортивних студій Луцька: StudioN.Zh., балетної студії «Жизель», відділу художньої гімнасти КЗ ДЮСШ №2, юні акробати з ДЮСШ №1, учасники ансамблю бального танцю «Феєрія» (ЗОШ №13) та «Лілея» (ЛЗШ №11-колегіум), танцювальний колектив «ONEWAY» (Маяківський

НВК «ЗОШ-інтернат, лінгвістичний ліцей»).

В залі обласного театру був аншлаг. Багатьом дорослим, охочим подивитися виставу, довелося стояти в проходах залу. Серед глядачів було дуже багато дітей.

Цьогорічна «Снігова королева» – це вже третя музична вистава, яка збирає щороку кошти на лікування пацієнтів онкогематологічного відділення Волинської обласної дитячої лікарні. Проект «Творчість заради життя» організований серед талановитих дітей Волинською обласною бібліотекою для юнацтва з благодійною метою.

«Талант та щирість дітей – це те, чим я не припиняю захоплюватись, –говорить Любов Фрадинська, один із ініціаторів благодійного проекту. – І велике щастя, що своєю добротою та сердечним теплом вони вміють розбудити милосердя та прагнення допомогти. Пам’ятаймо всі – допомагаючи іншим, ми допомагаємо собі!»

Реалії онкогематологічного відділення та її пацієнтів – це проблема нестачі коштів на апаратуру для діагностики та лікування. Деякі одиниці цієї апаратури коштують від 10 тисяч гривень, інші – більше півмільйона.

«Всі ми розуміємо, що сьогодні – нелегкий для країни час. Але проблеми дітей, хворих на рак, на жаль, нікуди не зникли. Навпаки, через нестабільну ситуацію в країні, відсутність проведення державою закупівель медичних препаратів, ситуація лише погіршилася, – говорить президент благодійного фонду «СТОПРАК» Марія Адамчук. – Тому я щиро дякую усім, хто зробив внесок, в лікування та підтримку цих дітей. Спасибі за те, що ви не залишаєтесь осторонь і допомагаєте».

Вперше в рамках новорічної благодійної вистави навіть наймолодші відвідувачі змогли зробити справжній внесок в одужання дітей. За годину до початку спектаклю в холі театру відбувся ярмарок дитячих робіт, ініційований волинським підприємцем-меценатом Олегом Дмитруком.
Всього представили більше сотні дитячих робіт: аплікацій, малюнків, вишивок, орігамі та ін. В ярмарку взяли участь діти від 5 до 13 років. На всі роботи була встановлена ціна – від 20 гривень. Але деякі шедеври були виконані настільки майстерно, що за них давали суму, в 10 разів більше за встановлену! Варто відзначити, що свої роботи на ярмарку представили і вихованці інтернатів.

Так, у благодійному ярмарку взяли участь: Головненська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат, Люблинецький НВК загальноосвітня школа-інтернат I - III ступенів – ліцей, Володимир-Волинська спеціалізована школа-інтернат «Центр освіти та соціально-педагогічної підтримки», Липлянська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат. Значну частину робіт придбав сам ініціатор ярмарку, аби кожний юний митець гарантовано зробив свій внесок у благодійний фонд.
«Потрібно показувати дітям, що у великій справі важлива навіть найменша допомога, і що від їхньої доброти теж багато чого залежить, – говорить Олег Дмитрук. – Я радий, що організація такого ярмарку ще раз їм про це нагадала. Та своїм завданням в цьому заході я бачив не лише допомогти онкохворим дітям, а й нагадати здоровим про те, що навіть юний вік не є перепоною для благодійності. Я також хотів показати волинським підприємцям та чиновникам, що навіть вихованці дитячих садочків, учні інтернатів для дітей з обмеженими фізичними можливостями, діти-сироти знаходять можливість зробити добро! Тому байдужість дорослих здорових успішних людей не має виправдання. Сьогодні усім підприємствам і бізнесам нелегко. Але Волинська область – це сотні підприємств! Навіть невеликий внесок в масштабах підприємства – це вже шанс для хворої дитини та її батьків».

Спонсорами благодійного заходу виступили: ТМ «Дмитрук», торгова група Порт-Сіті, медичний центр «Благомед», Луцький інститут розвитку людини університет «Україна», Волинське обласне телебачення та Волинська обласна державна адміністрація.

«Підтримка спонсорів та меценатів – надзвичайно важлива для наших благодійних заходів, – прокоментувала виступ своїх вихованців Наталія Журавльова, засновник та директор творчої дитячої студії Studio N.Z., один із організаторів заходу. – Юні актори постійно розвиваються, працюють над собою, аби дарувати ще цікавіші вистави своїм глядачам. Але без красивих костюмів та професійного гриму, без гарної сцени вони не перетворяться на казкових героїв. Наші благодійні заходи набувають все більшої популярності, тому ми готові до більших залів. Цього року діти вперше виступали у Волинському академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені Т.Г.Шевченка. Вони просто у захваті від виступу на справжній театральній сцені для такої широкої аудиторії. Ми щиро вдячні усім, хто відвідав нашу виставу, хто підтримав юних талантів у прагненні зібрати кошти для тих, кому вони так потрібні».

Зібрані кошти передали Благодійному Фонду «СТОПРАК» (stopcancer.com.ua). Найближчим часом для лікування дітей придбають імплантаційні порти, які дозволять швидко та безболісно виконувати ін’єкції та значно знизити ризик інфікування.

А організатори та юні актори невтомно працюють вже над новою виставою: 31 січня 2015 року о 13.00 в Палаці культури міста Луцька відбудеться нове свято дитячого таланту та добра – благодійна вистава «Різдво в Парижі». Вхід так само вільний, запрошуються всі небайдужі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus