USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.50
  • PLN 9.71 9.93

З липня 2018 первинна ланка медицини фінансуватиметься по-новому

27 Листопада 2017 16:17
Новий принцип фінансування у сфері медицини передбачають законодавчі зміни, які вступають в дію з 2018 року: більше пацієнтів – більше коштів.

Про це йшлося під час засідання оперативної наради в облдержадміністрації 27 листопада.

«В Україні стартувала медична реформа і наступного року на нас чекають певні зміни. На перше півріччя зберігається старе фінансування згідно із медичною субвенцією. Втім, із першого липня вже можна буде підписати договір про фінансування з новою структурою - Національною службою здоров’я України», - розповів начальник управління охорони здоров'я Волинської ОДА Ігор Ващенюк. Та додав, що вже провели повну інвентаризацію усіх медзакладів на Волині, зокрема щодо матеріально-технічної бази та персоналу.

Відповідно до законодавчих змін, пацієнти будуть підписувати Декларацію про вибір сімейного лікаря, терапевта чи педіатра. Підписуючи декларацію пацієнт повідомляє Національну службу здоров'я України про вибір лікаря первинної медичної допомоги. На основні цієї інформації, НСЗУ обчислює кошти, які за контрактом має отримати медична практика, до якої прикріпився пацієнт.

Внески збираються в бюджет через систему загального оподаткування (ПДВ, яке сплачують усі з будь-якої покупки), акумулюються на казначейських рахунках. Національна служба здоров'я України оплачує медичні послуги та ліки, що входять в національну програму медичних гарантій.

Фінансування вторинної і третинної ланки за новою моделлю розпочнеться у 2019 році і буде вводитися поступово за кожною послугою до 2020 року.

Нагадаємо, про те, що медична реформа, яку ухвалила Верховна Рада, відповідає потребам заможних людей та мешканців великих міст заявила народний депутат з УКРОПу Ірина Констанкевич.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
да уж Показати IP 27 Листопада 2017 16:26
Скоро в Гаразджі місця подорожчають,замовляйте заздалегіть,
Ага до да уж Показати IP 27 Листопада 2017 17:30
То точно, довели вже все «до ручки»((( Гребуть фінансування лопатами собі в кишеню, а людям - швидку і ліки - зась(((

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus