USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Яких вакцин немає у дитячих поліклініках Луцька. Що з цим робити?

30 Квітня 2014 08:14
У поліклініках міста є проблеми з вакциною для ревакцинації від дифтерії та правцю. Також існують суттєві перебої з постачанням вакцини для щеплення БЦЖ (протитуберкульозна вакцина).

Про це стало відомо сьогодні, 29 квітня, під час прес-конференції в управлінні охорони здоров’я ОДА, приуроченої до Всесвітнього тижня імунізації.

Як подолати побічні ефекти після щеплення

Зі слів завідувача педіатричного відділення Луцької міської дитячої поліклініки Валентини Федчук багато батьків маленьких лучан кажуть, що після щеплення виникла певна «несприятлива подія», тобто дитина з тих чи інших причин почала себе погано почувати. Такі речі зазначають в календарі щеплень.
«Ми попереджаємо батьків, що після щеплення може бути певна дратівливість, підвищення температури. Медичними препаратами такі речі можна згладити. А тим часом обов’язок мами - попередити відхилення у здоров’ї та самопочутті дитини, якщо такі мають місце», - наголошує медик.

Педіатр зазначила, що після кожного щеплення лікарі просять маму півгодини побути разом із власним чадом в приміщенні поліклініки, аби фахівці могли простежити за станом дитини після вакцинації.

Однак, зі слів Валентини Федчук, на сьогодні в медичній установі є значні проблеми із постачанням протитуберкульозної вакцини. До прикладу, у Луцькому пологовому будинку у такій вакцині дефіциту немає.

Також у поліклініці є проблеми з сировиною для проведення ревакцинації проти дифтерії та правцю.

Що робити батькам, коли вакцина для щеплень у медустанові відсутня?
У таких ситуаціях лікарі надають батькам можливість придбати вакцину самостійно, аби не відхилятися від так званого календаря щеплень.

Як пояснила дитячий лікар, є чітко визначені аптеки, де продають такі препарати: «Ми даємо батькам рецепт, батьки йдуть, купляють необхідні лікарські засоби. Від аптеки до поліклініки вакцину зобов’язані транспортувати у спеціальному холодильничку, який надають у медустанові. З аптеки до кабінету для щеплень приходять із чеком, у якому зазначено, що ця вакцина куплена саме сьогодні. Також фармацевти зобов’язані надати батькам сертифікат на вакцину», - каже медик.

Тож, лише перевіривши наявність усіх необхідних документів, медсестри мають право проводити процедуру.

Час йти в садочок, а вакцини немає

Якщо немає вакцини, дільничний лікар робить відповідний запис у медичну карточку, мовляв, за станом на таке-то число... відсутня необхідна вакцина та зробити щеплення тимчасово немає можливості. Такі діти без проблем йдуть в ДНЗ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Аня Показати IP 30 Квітня 2014 11:22
От цій пані,що так морду задела ввести цю вакцину, яку вони пропонують,що страшно котам вводити,Хто відповідає за її якість, вона ніким не перевіряється, відмивання бабла фармацевтами разом з такими горе-лікарями

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus