USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Чому «Століття Якова» Володимира Лиса досі не екранізували

22 Листопада 2013 09:13
Луцькому письменнику Володимиру Лису двічі пропонували екранізувати його роман «Століття Якова». Обом телестудіям він відмовив. Про це Володимир Лис розповів у столичній книгарні «Є» під час презентації свого роману «Соло для Соломії», - інформує Gazeta.ua.
«Отримав від телестудій дві пропозиції екранізувати роман «Століття Якова». Обом відмовив, бо їхні умови мене не влаштовували», - сказав він.

«Першим пропозицію зробив солідний продюсер. Попросив, щоб я написав план-конспект майбутнього сценарію. Мій варіант їм не сподобався і вони запропонували свій. Я його прочитав і зрозумів: діла не буде. У сценарії від мого роману лишалися лише ніжки та ріжки. Вони хотіли зняти чергове мило про наркоманів і показати у ньому любовну історію Якова. Хоч була спокуса продати права і отримати гарні гроші, я не піддався. Другу пропозицію зробив відомий митець. Коли дізнався бюджет майбутньої стрічки, зрозумів, що нічого з цього не вийде. Він планував зняти кіно без великих затрат. Казав, що для стрічки достатньо професійної гри акторів. Той чоловік пропонував купити права з умовою, що після них ніхто «Століття Якова» поставити не зможе. Це мене зупинило». - розповів Володимир Лис.
«Вірю, що колись цей роман екранізують так, як належить. Сподіваюся, знайдеться режисер, який відчує енергетику Якова і повністю зрозуміє його образ. Сподіваюся, що доживу до того часу. А як не доживу — мені буде байдуже, поставлять чи не поставлять», - додав письменник.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus