USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Будівельники з 2012 року можуть залишитися без землі

8 Серпня 2011 09:01
Якщо до першого січня 2012 року волинські міста та райони не затвердять генеральні плани забудови території місцеві ради втратять право видавати рішення про виділення земельних ділянок.

Про це під час селекторної наради 5 серпня повідомив міністр регіонального розвитку будівництва і ЖКГ Анатолій Близнюк.

Такі норми стали можливі після введення законодавства про регулювання містобудівної діяльності. Нині за словами заступника міністра Дмитра Ісаєнка лише шість областей мають затверджене генеральне планування. В Полтавській, Сумській та Хмельницькій області генеральні плани узагалі відсутні. У Волинській області вони перебувають на стадії розробки чи коректування.

Перший заступник голови волинської облдержадміністрації Олександр Башкаленко зазначив, що нині планів немає у багатьох районах та містах Ковелі, Володимирі-Волинському. Розробка такої документації є вартісною і на її виконання в області залишилося півроку.

«Звичайним волинянам я думаю, що це (неприйняття планів, - «ВН») взагалі нічим не загрожує. А забудовникам це загрожує. Якщо не буде затверджено генерального плану, то міська рада не зможе виділяти ділянки під забудову», - прокоментував перший заступник голови Олександр Башкаленко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
#9 Показати IP 8 Серпня 2011 11:32
Грамотєї! Поправте заголовок! Не Будівельники, а ЗАБУДОВНИКИ!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus