USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Чому на російському кордоні «шманають» український товар

15 Серпня 2013 12:00
Представники Держдуми запевняють, що ніякої політики в тому, що на російській митниці виникли проблеми з українськими товарами немає, і всі проблеми вирішаться найближчим часом, - інформує Zn,Ua.

Труднощі проходження українськими товарами російської митниці багато в чому викликані просто бюрократією, заявив голова комітету Держдуми Росії у справах СНД Леонід Слуцький.
З його слів, труднощі пов'язані з тим, що Україна не входить до Митного союзу. Слуцький запевнив, що жодної політики в цьому немає, і всі проблеми вирішаться найближчим часом.

Нагадаємо, митна служба Російської Федерації з 14 серпня 2013 року включила до переліку «ризикових» всіх без винятку українських імпортерів. Ці дії російської сторони фактично заблокували на невизначений час постачання товарів з України.

Втрати України від таких дій російської митниці у наступні шість місяців можуть досягти $ 2-2,5 мільярди. Унаслідок цього, на цю ж суму збільшиться і дефіцит платіжного балансу України. Окрім того, це, йдеться у повідомленні, призведе до додаткового падіння промислового виробництва на 7-8% і вплине на скорочення реального ВВП приблизно на 1,5%.

Федерація роботодавців України вже звернулася з листом до прем'єр-міністра Миколи Азарова з проханням якомога швидше допомогти вирішенню на міжурядовому рівні проблем, які почали виникати в українських підприємств-експортерів на російській митниці.

Як повідомлялося, проблеми в українських експортерів з проходженням митного контролю на кордоні з РФ почали виникати ще з 20-х чисел липня. Зокрема, російські митники почали безпричинну тотальну перевірку всіх транспортних засобів, які перевозять продукцію українських товаровиробників.

Це призводить до того, що вантажі простоюють на кордоні, в результаті чого збільшується їхня вартість, псуються продукти, або постачання взагалі зриваються, що в підсумку підриває позиції українських товаровиробників на ринку Російської Федерації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ЗМІ Показати IP 15 Серпня 2013 14:02
Росія практично цілком заблокувала український імпорт (в помсту за відмову вступати в Митний союз). Серед постраждалих крупних українських імпортерів опинились «Укрнафта», «Турбоатом» (продукція для модернізації АЕС Росії), завод імені Фрунзе (Сумський завод важкого машинобудування), найбільші українські вагонобудівні заводи. Це - надовго. Це не "проблеми", а стовідсоткова економічна блокада.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus