USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Кожен сьомий українець ненавидить Януковича

15 Квітня 2011 13:19
Влада найчастіше викликає в українців роздратування, презирство та байдужість.

Про це свідчать результати дослідження, проведеного компанією GfK Ukraine, пише «Expres.ua».

Зокрема, у 32% опитаних нинішня українська влада викликає роздратування. Майже така саме частка респондентів (31,3%) байдуже ставиться до керівництва країни, тоді як 20,5% респондентів відчувають презирство.

Одночасно з ненавистю до влади ставляться 13,9% опитаних, зі страхом та занепокоєнням – 7,6%. Натомість позитивні почуття по відношенню до української влади, зокрема, симпатія та повага, характерні лише для 3,9% та 4% респондентів відповідно.

Трохи менше 9% опитаних ставляться до української влади зі співчуттям. 8,3% українців відчувають бажання допомогти.

Негативні відчуття по відношенню до влади переважають в усіх регіонах. При цьому страх більш характерний для Західного регіону (19%), хоча відносно висока частка там і тих, хто симпатизує владі (5,8%) та бажає їй допомогти (8,3%, як і по Україні загалом).
У Східному та Південному регіонах більше респондентів (порівняно до інших регіонів) ставляться до влади зі співчуттям (9,2% та 11,3% відповідно).

Серед респондентів, які в першому турі минулих президентських виборів віддали свій голос за Віктора Януковича, переважають відчуття роздратування (29,8%) та байдужість (24,1%), а суттєво вища частка лише тих, хто співчуває владі (14%).

«Після року роботи нової влади вона викликає в більшості громадян лише негативні почуття. Депресивна суміш роздратування та апатії не сприяє економічному зростанню та загрожує політичною дестабілізацією», – прокоментував результати дослідження заступник директора GfK Ukraine Гліб Вишлінський.

Опитування проводилося протягом 2-19 березня 2011 року. Загальна вибірка опитування складає 1000 респондентів у віці від 16 років. Вибірка є репрезентативною для населення України за статтю, віком, регіоном проживання та розміром населеного пункту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus