USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Луцьк підписав угоду із Радою Європи. ФОТО

14 Червня 2012 17:23
Луцька мерія уклала угоду про співпрацю із Радою Європи та Міністерством культури України.

Перший Європейський Форум інтеркультурних міст «Українська платформа змін» розпочався у Луцьку 14 червня.

Мережа інтеркультурних міст України складається із одинадцяти населених пунктів, які прагнуть якісних змін, готові до творчої взаємодії, відкриті до нових ідей. До числа цих міст входить і Луцьк.

На Форум у облцентр Волині зібралися представники Ради Європи та інтеркультурних платформ європейських країн, посли європейських держав в Україні, представники органів місцевого самоврядування, громадських організацій.



Найголовніша подія Форуму – підписання угоди про співпрацю між Радою Європи, Міністерством культури та Луцьком як представником мережі українських інтеркультурних міст.

Як раніше повідомляв Луцький міський голова Микола Романюк, угода спрямована на розвиток культурного партнерства міст України та Європи, а також допоможе знайти іноземних інвесторів, які вкладуть гроші у місцеву економіку.


Із вітальними словами перед присутніми виступив також губернатор Волині Борис Клімчук, який наголосив на здобутках та досягненнях Луцька. «Сама історія зробила наш край, як на мене, невід’ємною частиною європейського культурного простору», - відзначив губернатор.

Програму підтримало Міністерство культури України. Так, учасників форуму привітав заступник міністра культури Тимофій Кохан. «Для нас надзвичайно важливим є те, що у співпраці із Радою Європи ми від декларацій перейшли до контретних дій», - сказав посадовець.

Він також додав, що лише Мінкультури на проведення заходу виділило 100 тисяч гривень.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Фанзона Показати IP 15 Червня 2012 13:11
Логічніше було б підписати щось з радою азії чи африки

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus