USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Міськрада не реагуватиме на заяву польського Сенату про «геноцид»

2 Липня 2013 17:34
Документ щодо заяви Сенату Республіки Польща з приводу подій 1943 року на Волині луцькі депутати не підтримали.

Під час пленарного засідання Луцької міської ради, що відбулося 2 липня, обранці не досягли одностайності щодо тексту документу. Внести до нього зміни та вилучити деякі емоційні вислови пропонував депутат Василь Гриб.

Лунали також пропозиції внести доповнення до документу зі зверненням до МЗС, у якому б позиція щодо Волинської трагедії була на державному рівні.

Своєю чергою, міський голова Микола Романюк пояснив свою позицію щодо цього документу. Він, мовляв, утримався від голосування з двох причин. По-перше, розповів, що патріарх Філарет під час свого візиту в Луцьк закликав владику Михаїла відслужити молебень за загиблих як з українського, так і з польського боку та шанувати Божі заповіді. По-друге, він не знає, як дивитися в очі своєму люблінському колезі після ухвалення такого рішення. Саме в день прийняття Сенатом цієї заяви у Любліні видали «Кобзар» та відкрили сквер імені Тараса Шевченка, під час відкриття, зокрема, були присутні представники люблінської міської влади.

За його словами, того дня він не чув у Любліні жодного слова про трагедію 1943-ого року.

«Поляки – наші сусіди, і не потрібно опускатися до рівня політиків, які заробляють авторитет на біді», - звернувся до депутатів Микола Романюк.

На думку депутата Юрія Веги, заява польського Сенату – ніж у спину українсько-польським стосункам, який не можна лишити без адекватної відповіді.

Депутати прийняли проект рішення за основу. Однак, після трьох голосувань, останнє з яких було поіменним, остаточно ухвалити документ народним обранцям не вдалося.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Баран Показати IP 2 Липня 2013 20:56
і підтримали хохли рішення Сейму про геноцид
українка Показати IP 2 Липня 2013 21:17
ганьба,депутатам !
Володимир Показати IP 2 Липня 2013 22:06
Як можна славити кривавих злочинців тільки тому, що вони наші. Романюк по великому рахунку в даній ситуації правий, як і Філарет!
интелигент Показати IP 3 Липня 2013 07:45
Романюк в костелі буде стояти на колінах і просити вибачення в Комаровського за вбитих окупантів Волині, ще перед німцями нехай попросить, і подякує усім за вбитих українців.
УПА Показати IP 3 Липня 2013 08:08
А хто така міськрада , щоб вирішувати такі питання? НЕУКИ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus