USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Умови прийому документів від виборчих комісій можуть змінити

14 Жовтня 2014 18:16
Волинське УМВС може подати пропозицію про те, як змінити умови прийому документів від дільничих виборчих комісій.

Про це стало відомо під час круглого столу за участю представників УМВС, Громадської ради при УМВС та громадських організацій, який відбувся 13 жовтня.

Представники ГМ «ОПОРА» звернули увагу на умови, в яких доводиться чекати членам ДВК, коли вони привозять протоколи підрахунку голосів у окружні виборчі комісії. Власне, черги стоять до глибокої ночі, або ж під ранок і довге очікування – радше нелюдські умови, аніж комфортне очікування.

Нагадаємо, після підрахунку голосів, члени ДВК мають транспортувати папери до ОВК та чекати своєї черги, аби здати документи. Відтак, після закриття дільниць в окружній виборчій комісії збираються довжелезні черги. А ось встановлювати графіки прибуття членів ДВК до ОВК – вимагати ніхто не має права. Свого часу правоохоронці неодноразово порушували питання про те, що прийом документів з дільниць варто було б впорядкувати. Однак, як слушно зауважували члени виборчих комісій, це – пряме порушення законодавства. Тож, черг і нелюдських умов післявиборчої ночі – не оминути.

Таким чином волинським правоохоронцям громадські активісти пропонують зініціювати прохання до вже нового складу Верховної Ради на законодавчому рівні впорядкувати прийом документів до ОВК. Адже саме в компетенції УМВС – робити відповідні висновки, з огляду на громадську безпеку і забезпечення порядку.

Керівник УМВС у Волинські області Петро Шпига цю ініціативу підтримав і пообіцяв, що над пропозицією подумають. Нагадаємо, всі виборчі дільниці обіцяють забезпечити супроводом правоохоронців, а ще для них проведуть тематичні навчання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus