USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Народні Ради в області – протиправні, - прокуратура

30 Січня 2014 18:02
Суд визнав протиправними дії та рішення депутатів 3-ьох місцевих рад на Волині.

Волинський окружний адміністративний суд сьогодні зупинив дію рішень Маневицької районної ради від 24 січня 2014 року та Рожищенської районної ради від 28 січня 2014 року щодо суспільно-політичної ситуації в Україні, - інформують у прес-служі прокуратури області.

Нагадаємо, рішенням суду уже визнані протиправними дії Іваничівської районної ради та голови районної ради щодо винесення на розгляд сесії ради 28 січня 2014 року, включення в порядок денний, обговорення та прийняття рішення про утворення Іваничівської Народної Ради, загону народної самооборони Народної ради та рішень з приводу суспільно-політичної ситуації в Україні й відкликання повноважень Іваничівської районної ради, які делеговані Іваничівській районній державній адміністрації.

Ухвалюючи ці рішення, районна рада діяла всупереч норм Конституції України й Законів України "Про місцеве самоврядування в Україні".

Порушили депутати й вимоги Законів України «Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону», «Про статус депутатів місцевих рад» та Європейської хартії місцевого самоврядування.

Визнав суд протиправними також дії Ковельської районної ради щодо винесення на розгляд, обговорення на пленарному засіданні сесії ради й прийняття рішення від 27.01.2014 «Про створення Ковельської Народної Ради».

Скасоване судом і незаконнерішення Рожищенської міської ради від 27 січня 2014 року щодо суспільно-політичної ситуації в Україні.

Усього у 2014 році на протиправні дії і рішення місцевих рад органами прокуратури Волині подано 8 позовів. З них 3 задоволено, інші – перебувають на розгляді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанин Показати IP 30 Січня 2014 19:35
Рада може стати народною в разі обрання її складу народом, а не жменею самозванців. Бавляться від безділля в політику як діти
НЕЛУЧАНИН до Лучанин Показати IP 31 Січня 2014 15:31
в країні влада узурпована купкою бандитів, тому про які закони йдеться у рішенні суду ? народні ради створені депутатами, які обрані на виборах і виражають волю своїх обранців тобто волю народу.
НЕЛУЧАНИН Показати IP 31 Січня 2014 15:45
у юридичній безграмотності суддів мабуть тільки лінивий не розказує

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus