USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Оточення Порошенка звинувачують у контрабанді наркотиків та відмиванні грошей

24 Березня 2019 17:49
Британський та Кіпрський суди приймають до розгляду дві справи, фігурантами яких виступають Президент України Петро Порошенко та його найближче оточення – Олег Гладковський, Ігор Кононенко, Юлій Грінгуз та Іван Зайцев.

Про це йдеться у сюжеті програми «Українські сенсації» на телеканалі «1+1», передає УНІАН.

Одна справа стосується Юлія Грінгуза та Івана Зайцева, сина віце-президента компанії «Рошен» Сергія Зайцева.

«Керівника компанії Novans Jets Івана Зайцева підозрюють у контрабанді наркотиків, відмиванні коштів, шахрайстві та сприянню проституції. Нібито, на елітних літаках Challenger 300, що належать Novans Jets у Британії та на Кіпрі, ганяли сумки з неоподаткованими грошима, наркотиками та возили проституток». – розповідають «Українські сенсації».

Фігурантом іншої справи є безпосередньо Президент України та люди, яких ЗМІ називають його «найближчим оточенням» - Олег Гладковський та Ігор Кононенко.

За матеріалами справи, які наводять «Українські сенсації», їх звинувачують в «ухиленні від сплати податків та відмиванні грошей через засновані структури за сприяння місцевих українських банків, юридичних фірм на Кіпрі та інших».

«У позові фігурує фірма Hesute Ltd, зареєстрована Гладковським ще у 2008 році. Виявляється, що через низку фірм-прокладок вони працювали з російськими «Моторінвестом» (SV Motorinvest LLC) та «Технопроектом» (Technoproekt LTD).

Також фігурують фірми, засновані Гладковським, як Vehicles Distribution Holding, Camarin Limited та Autoretail Holding Ltd. Крім того, кіпрська фірма Петра Порошенка через британську компанію Springdelete та кіпрську Chartomena працює з російським «Крохмалпродуктом». – йдеться в сюжеті.

Як повідомлялося, сенсаційну інформацію про можливу причетність Петра Порошенка до замовних вбивств, зокрема й свого рідного брата, повідомили журналісти у програмі «Українські сенсації-2019» на каналі 1+1.

Зауважимо, у Сполучених Штатах Америки також відкриваються кримінальні справи, в яких розслідуються факти зловживань людей з команди Петра Порошенка. В першу чергу, про виведення грошей з країни у великих розмірах та «відмивання» через офшорні компанії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 24 Березня 2019 20:28
Посодют,как пить дать посодют
УКРАїНЕЦЬ Показати IP 24 Березня 2019 23:30
1+1-оце новина,до речі спростована ЄС.Може вже досить?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus