USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Парламент може отримати подвійну опозицію

27 Жовтня 2014 10:54
Про можливі варіанти створення коаліції та опозиції у наступному скликанні Верховної Ради України розповів український політолог Костянтин Бондаренко.

На його думку, варто очікувати утворення подвійної опозиції, - повідомляє УНН.

На думку експерта, у майбутньому парламенті буде 2 опозиційних табори. Один – це сили, які орієнтовані на Майдан, але які не увійдуть до коаліції. Інший - партії, що репрезентують інтереси Cходу.

“Тут питання полягає у тому, який відсоток набере Опозиційний блок, та чи зможе “Сильна Україна” пройти у парламент чисто технічно. Це саме стосується комуністів. В цілому, опозиція буде не чисельною, але активною. Я вважаю, що буде два опозиційних табори. Один – це сили, які орієнтовані на Майдан, але які не увійшли до коаліції – це, скоріше за все, буде Ляшко. З іншого – репрезентація інтересів Сходу”, - сказав експерт.

На думку фахівця, якщо Президенту не вдасться сформувати однопартійну більшість, тоді постане серйозне питання – з ким потрібно об’єднуватись. Жоден коаліційний уряд не є стабільним.

“Якщо Президент хоче стабільності, йому варто працювати над однопартійною більшістю. У Яценюка є власні амбіції, він проводить власну політику, моментами навіть саботує його рішення. Тимошенко може братии на себе перші ролі, але не вміє грати у команді. У президента є великі підозри щодо Коломойського, його політичних проектів, тому очевидно він з міркування безпеки буде боятися йти в коаліцію з “Самопоміччю”. Тобто є багато варіантів, але жоден з них не є ідеальним. Утворення широкої коаліції – це те саме, що її відсутність”, - підкреслив експерт.

Нагадаємо, згідно з даними Національного екзит-полу, до парламенту проходять сім політичних сил: Блок Петра Порошенка 23.1%; Народний Фронт 21.2%; Самопоміч 13.4%; Опозиційний блок 7.6 %; Радикальна Партія Ляшка 6.4%; Свобода 6.3%; Батьківщина 5.5%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Корінний лучанин Показати IP 27 Жовтня 2014 11:22
Така ситуація цілком ймовірна! Єдності у ВРУ знову не буде, не дивлячись на те, що ВРУ найбільш проукраїнська за всі роки НЕЗАЛЕЖНОСТІ ! Але олігархи , які присутні у блоках через своїх людей, переслідуватимуть свої інтереси. Якщо реального покращення життя українців не відбудеться- ТО МОЖЛИВИЙ БУДЕ ЩЕ ОДИН МАЙДАН. А тих кого люди знову обрали у ВРУ = тому, що виборці наступили в черговий раз на граблі!
Анонім до Корінний лучанин Показати IP 27 Жовтня 2014 12:20
А хто фінансувати буде? Всі олігархи, хто хотів, пройшли у Раду і мають своє військо, щоб втихомирити тих, хто захоче нового Майдану!:)
правдолюб до Анонім Показати IP 27 Жовтня 2014 12:54
"КУЧМА ПІШОВ?? ДА ЗДРАСТВУЄ КУЧМА !!!!!!" ті хто рулив усі 23 роки в чергове перефарбувалися вибори однозначно сфальсифіковані при чому БІЛЬШЕ ЗА ПОПЕРЕДНІ відносний доказ тому поведінка так званих опитувачів екзитпульців по 22 округу навмисне затримався біля них й переконався що опитують "ВОНИ ЛИШЕ ПРАВИЛЬНИХ" респондентів тобто помаренчева "РЕВОЛЮЦІЯ" 2 при чому з ще гіршими наслідками для суспільства й хай не обманює декого відсутність у раді симоненка йому уже приготована ДОСТОЙНА заміна в якості садового
Яка там коаліція Показати IP 27 Жовтня 2014 12:12
У зРАДУ знову прийшли ті самі морди, ВИБОРИ СФАЛЬСИФІКОВАНІ. Порошенківці крали голоси наглим образом у БЮТ, ЛЯШКА, ГРИЦЕНКА, ПРАВОГО СЕКТОРУ. ХТО ГОЛОСУВАВ ЗА БЛОК ПП-НАРОДНИЙ ФРОНТ СКОРО СТАНУТЬ СВІДКАМИ НОВОГО МАЙДАНУ.
Дончанин до Яка там коаліція Показати IP 27 Жовтня 2014 12:25
Народному фронту нарисовали более половины от оглашенных голосов, так что предвыборные опросы, по которым он с трудом преодолевал барьер, были вполне правильными. По реально поданным голосам Ляшко шел вторым-третьим вместе с Самопомощью. США тихо и без особой помпы сделали все, как нужно, заткнув за пояс наивных туземцев, которые были готовы к фальсификациям - но к такому повороту, когда никто даже не пытался хоть как-то соблюдать приличия, оказались не готовы вообще.
віто до Дончанин Показати IP 27 Жовтня 2014 13:46
Дончанин, а ты, как обычно, в паре с анонимом на дежурстве, ну, прямо, два брата-акробата. Наверное, и плюсуете друг другу. Признайте, ваша, и вам подобных проплаченных троллей, миссия с треском провалилась. Вы из кожи вон лезли, чтоб сталкивать украинцев друг с другом. Но выборы состоялись, премии вам не видать, как своих ушей. Но вам написали новые методички! Не останавливайтесь, пишите, я на ваших постах диссертацию защищать буду, о ничтожной роли проплаченных ...удаков в становлении украинской государственности.
Анонім Показати IP 27 Жовтня 2014 12:18
А хто б сумнівався?! Яценюк - це Юля у піджаку і брюках!!! Чекайте чергової війни як при Юлі і Віті Ю!!!
Анонім Показати IP 27 Жовтня 2014 12:24
Украинские СМИ повергли в шок очередной ошеломительной новостью, которая обязана попасть в книгу рекордов Гиннесса. В эфире телеканала “ 1+1 “показали, что явка на избирательные участки составила более 99%. Это же мировой рекорд! Немалое удивление вызвали так же показатели явки в Донецкой и Луганской республиках, где выборы на большей части территории даже не были проведены. P.S. Потом укры исправились и рассказали во всех СМИ про "около 40%", но каковы затейники! За кого же они держат своих зрителей, размещая такие наглядные материалы?
СЕРГІЙ Показати IP 27 Жовтня 2014 12:55
ПІСЛЯ ЗВІЛЬНЕННЯ З ПОЛОНУ САВЧЕНКО НАДІЇ ВІКТОРІВНІ ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ПОВИНЕН ПРИСВОЇТИ ЗВАННЯ ГЕРОЙ УКРАЇНИ І ПІСЛЯ ПОРОШЕНКА ЧЕРЕЗ 5 РОКІВ ВОНА ПОВИНА СТАТИ ПРЕЗИДЕНТОМ УКРАЇНИ БО ТІЛЬКИ ВОНА НА ВЕДЕ ЛАД У ВЕРХОВНІЙ РАДІ НА МІСЦЯХ ПОДОЛАЄ КОРУПЦІЮ ПОВЕРНЕ КРИМ НАВЕДЕ ПОРЯДОК В ЛУГАНСЬКУ І ДОНЕЦЬКУ ЛЮДИ БУДУТЬ ДОВІРЯТЬ ПРЕЗИДЕНТУ ДЕПУТАТАМ ВЕХОВНОЇ РАДИ МІСЦЕВИХ РАД ТІЛЬКИ НАДІЯ МОЖЕ НАВЕСТИ ПОРЯДОК В УКРАЇНІ. ДЛЯ НЕЇ УКРАЇНА ПОНАД УСЕ.
Лучанка до СЕРГІЙ Показати IP 27 Жовтня 2014 13:05
Месидж має явно провокаційний характер
вігвам Показати IP 27 Жовтня 2014 13:06
Ох щоб Свобода не пройшла, а до цього поки і йде 4.69% !!!
Анонім Показати IP 27 Жовтня 2014 13:34
Якщо будуть знову в ігри грати.спалимо раду..Не екстреміст, але дуже дорого нам досталась нова Рада.
лучанин до аноніма Показати IP 27 Жовтня 2014 14:04
Може досить палити, бити нищити. Може давайте будем відбудовувати зруйновані міста на сході адже там людям дуже тяжко. Гаразд цю раду спалите, а нова краща буде , може вже досить.
Анонім до лучанин до аноніма Показати IP 27 Жовтня 2014 14:10
Я сам добре розумію.країні потрібна стабільність, мир і реанімація економіки.Для цього Рада має працювати дружно і ефективно.Це останній шанс держави України.Про інший варіант і говорити не хочеться..Але я не песиміст, вірю в Україну.
НЕХАЙ до лучанин до аноніма Показати IP 27 Жовтня 2014 20:59
ВІДБУДУЄ ПАРАШЕНКО, ВІН НАВЕДЕ ПАРЯДАК І СТАБІЛЬНІСТЬ, ЯК ПРИ ЯНИКУ, ВІН ЖЕ ОБІЦЯВ, А ПАРАШЕНКІВСЬКІЙ ПІПЛ СХАВАВ МОКАРОНИ З ШОКОЛАДНИМ СОУСОМ. Так, нова, тобто вже ця рада, буде краща - буде і надалі робити вигляд, що нема війни. БУДЕ ПЕРЕМИР Я, поки всіх не переб ть ( маю на увазі добровольчі батальйони), призовників. Передушать всіх, хто спокійно все хаває. Саме так, ця рада "найкраща" - в ній ще буде і 100 депутатів від Лугандонії.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus