USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Підкилимні ігри волинського мера: хто як дбає, так і має

29 Серпня 2013 10:20
Іще взимку дізналася, що «батьки» Нововолинська хочуть вгатити грубі гроші у «кістку» біля кафе «Міраж». Під приводом, що треба замінити застарілі бетонні плити на меморіалі.
Іще тоді заявила публічно, що це – зухвалий дерибан бюджетних коштів. Що місто потребує елементарного асфальтування, а не показового гламуру. На околицях не дороги, а напрямки, люди упродовж десятиліть місять багнюку і клянуть владу. А чиновники пускають гроші на вітер і чхають на реальні потреби своїх виборців!
Незалежний сайт «Проновік» здійснив опитування. 79% городян, які взяли участь у голосуванні, висловилися ПРОТИ закопування наших податків у сквері поблизу кафе.
Так само вважали й депутати, котрі 7 місяців тому об’єднались у міжфракційну групу «Спільна думка». Узимку на сесії вони завалили проект рішення, який передбачав виділити з міської скарбниці 400 тисяч гривень на благоустрій скверу.
Цей проект дуже наполегливо проштовхував Нововолинський голова Віктор Сапожников. І не тому, що аж так шанує пам'ять про полеглих. А тому, що звик за 16 років урядування ігнорувати всі думки й інтереси, окрім своїх і свого найближчого оточення.
Зазнавши поразки на сесії, мер зробив обхідний маневр. Домовився з головою облдержадміністрації Борисом Клімчуком, що 420 тисяч той відстібне на «кістку» з обласного бюджету. Ще 150 тисяч - на ремонт підпірної стіни - ухвалила надати міська рада. Разом набігає 570 тисяч. На диво щедра сума, як для скверика, еге ж?
Оті «обласні» 420 тисяч мали б насправді піти не на мерські забаганки, а на благоустрій нововолинських околиць і дворів. Обласна рада й адміністрація фінансують програму «Дороги-2013». У всіх містах, містечках, селищах краю очільники подали до Луцька пропозиції щодо капітального і поточного ремонту вулиць, перехресть, квартальних територій. Ніхто не додумався зривати добротний асфальт, щоб вимостити бруківкою скверик. Усі керманичі дбали про нагальні потреби своїх населених пунктів, про реальні інтереси своєї громади.
І лише в Нововолинську (та ще в Луцьку, де бюджет незрівнянно «жирніший» за наш) «батьки» міста вирішили, що конче треба облаштувати площу біля меморіалу.
Луцький мер, ясна річ, домігся ще й виділення солідних коштів із обласного бюджету на ремонт вулиць. Нашому ж дали тільки на благоустрій скверу. Як і просив.
Тут слід пояснити: стан доріг покращують нині з двох кошиків. Із державного й обласного. Згідно з підрахунками одного з міських депутатів, Нововолинську перепало загалом близько 4 мільйонів. Володимиру-Волинському – майже 5. Ковелю – 17. Луцьку – 36.
Хто як дбає, так і має? А що має, те у сквері тупо закопає?
Наталя Камишникова, Нововолинськ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Факт Показати IP 29 Серпня 2013 14:14
В Луцький меморіал вже який рік закопують нові сотні тисяч. Але оскільки опозиції в місті немає той ніхто на це уваги не звертає.
Н.Камишникова Показати IP 29 Серпня 2013 18:40
А депутат Осіпов? А зробити журналістське розслідування щодо тих сотень тисяч на луцький меморіал?
славко Показати IP 29 Серпня 2013 23:52
стаття супер, чому її не має на нововолинському сайті

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus