USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

План дій та завдання для Майдану і опозиції

2 Лютого 2014 16:52
Перше завдання Майдану, вимога, яка ставиться до влади — це звільнення усіх борців, усіх героїв з-під варти. Про це сьогодні під час інформаційного мітингу у центрі столиці заявив лідер ВО "Батьківщина" Арсеній Яценюк, - пише Gazeta.ua.

"Ми знаємо прізвища усіх ув'язнених. За станом на зараз вже 122 наших героя звільнені з казематів Віктора Януковича. Це зроблено за останні кілька днів. Але ще 116 людей, яких незаконно утримує режим Януковича за ґратами, лишаються зараз по тюрмах. Наше завдання – звільнити всіх. Свободу кожному герою!", - сказав він.

Крім того, нардеп акцентував увагу на тому, що звільнена також має бути Юлія Тимошенко. Зі слів опозиціонера, про це каже і Європа, і Україна.

Другий пункт плану дій опозиції та Майдану - у тому, що в Україні під егідою Ради Європи буде створено міжнародну комісію з розслідування злочинів режиму Януковича.

"Ті, хто розпочав терор в Україні, будуть покарані. Ми знаємо прізвища не тільки наших героїв, а й прізвища кожного члена режиму Януковича, які понесуть відповідальність", - додав Яценюк.

Третя теза лідера "Батьківщини" полягала у тому, що Україні потрібна фінансова допомога західних партнерів.

"Нам треба допомога фінансова, щоб Україна не на словах, а на ділі вийшла з кризи. Але коли ми кажемо нам — це означає народу України. Це жодної копійки режиму Януковича. Фінансовий і економічний план - це третє, з чим ми поїхали до наших партнерів", - розповів Яценюк.

Четверте, що необхідно зробити в Україні, зі слів політика, це - відновити народну владу.

"В Україні не повинно бути президента Януковича з диктаторськими повноваженнями. Парламент повинен змінити Конституцію, ліквідувати диктаторські повноваження президента і передати всю повноту влади українському народу - це завдання перед Україною, Майданом і кожним депутатом, який повинен покинути лави Партії регіонів, приєднатися до народу і проголосувати за нову Конституцію і владу ", - підсумував Яценюк.

Нагадаємо, 29 січня депутати підтримали проект закону №4021-3 про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань, запропонований представником президента у парламенті Юрієм Мірошниченком.

У ньому амністія "прив'язується до позитивної динаміки щодо розблокування будівель", пояснював раніше Мірошниченко, уточнивши, що державні установи мають бути звільнені і в Києві, і в регіонах.

В опозиції заявили, що Майдан не виконуватиме цих умов влади і не розійдеться, оскільки вимоги протестувальників не виконані.

1 лютого закон був опублікований у парламентській газеті "Голос України", але вступить в дію після заяви Генпрокурора Віктора Пшонки з підтвердженням про те, що мітингувальники звільнили адмінбудівлі і вулиці міст. Якщо протягом 15 діб цього не станеться, закон не набере чинності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Степан Показати IP 2 Лютого 2014 17:04
Ах ось воно що... Так весь Майдан заради цієї воровки організували?:) От же і вирод...!!! Західна допомога? Так відразу здайте Україну да і все, це все що ви намагаєтесь з 2004 року зробити, але вже всі карти відкрили! Ну хто б сумнівався у намірах ціх "лідерів"!!!
Волинь до Степан Показати IP 2 Лютого 2014 20:51
+1000000 % під кожним словом.
дідо Показати IP 2 Лютого 2014 17:21
Янукович швидко випустить аферистку Тимошенку, коли побачить що Майдан перемагає. Варовка всіх знову пересварить. Тимошенко - це чарівний талісман ригів.
внуко до дідо Показати IP 2 Лютого 2014 18:05
Кого там пересварювати-трьох гігантів мислі і отцов (української) демократії???Вони і самі перегризуться при дєльожці теплих владних місць.
яйценюху Показати IP 2 Лютого 2014 20:25
Чудо ти горохове, ти в Мюнхені вже приторгувався, за скільки лимончиків розвалиш Україну і тепер шукаєш легальні шляхи надходження грошеняток. Допомога йому потрібна - а гад Яник не такі ж гроші у Європи клянчив перед самітом?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus