USD 40.70 41.10
  • USD 40.70 41.10
  • EUR 40.80 41.15
  • PLN 10.00 10.25

Президент наказав за сім років видати Велику українську енциклопедію

2 Січня 2013 17:02
Президент України Віктор Янукович підтримав пропозицію Національної академії наук підготувати та видати Велику українську енциклопедію протягом 2013-2020 років.

Відповідний указ від 2 січня опублікували на сайті глави держави.

Президент запропонував НАН України створити головну редакційну колегію Великої української енциклопедії для здійснення наукового та методичного керівництва процесом підготовки та видання книги.

Зокрема, план заходів щодо підготовки та видання Великої української енциклопедії доручили розробити та затвердити Кабінету міністрів спільно з НАН України.

Окрім того, Уряд має вирішити питання розміщення ДП «Всеукраїнське державне спеціалізоване видавництво Українська енциклопедія імені Миколи Бажана». Так, його пропонують «прописати» в будинку по вулиці Богдана Хмельницького, 51-а, у Києві.

Кабміну також доручили опрацювати питання створення державної наукової установи Енциклопедичне видавництво імені Бажана.

До того ж, Президент запропонував органам місцевого самоврядування, національним галузевим академіям наук та вищим навчальним закладам сприяти створенню Великої української енциклопедії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus