USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Проти Порошенка відкрили справу про підготовку держперевороту

21 Жовтня 2020 19:56
Офіс генпрокурора України порушив кримінальну справу за фактами можливої підготовки п’ятим президентом Петром Порошенком і його соратниками державних переворотів в 2013-2014 роках, а також в 2020 році.

Про це повідомив народний депутат від партії «Опозиційна платформа – За життя» (ОТЗЖ) Ренат Кузьмін у фейсбуці.

«Публікую документи про реєстрацію в ЕРДР (Єдиний реєстр досудових розслідувань України) і початок розслідування за фактами незаконного захоплення державної влади, широкомасштабних розкрадань і легалізації «брудних» грошей організованою злочинною групою ...» – написав Кузьмін.

Він додав, що серед осіб, які можуть бути причетні до скоєння злочину: екснардеп Давид Жванія, екстимчасовий виконувач обов’язків президент Олександр Турчинов, колишній прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, ексспікер парламенту Андрій Парубій і колишній міністр закордонних справ Павло Клімкін.

Крім того, до своєї заяви депутат додав копії відповіді Офісу генпрокурора на його запит з інформацією про порушення справи 1 жовтня, а також копію виписки з ЕРДР, в якому названі прізвища колишніх представників влади і дати можливого скоєння злочинів.


Нагадаємо, 11 вересня Печерський суд Києва зобов’язав Офіс генпрокурора порушити справу про підготовку державного перевороту, про який в одному зі своїх відеозвернень розповідав ексдепутат і колишній соратник Порошенка Давид Жванія.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
скептик Показати IP 21 Жовтня 2020 21:28
виглядає так що жванія підготовив переворот за завданням чинної тоді влади, а тепер стрілки переводить на інших, використавши їх у своїх цілях.
Анонім Показати IP 21 Жовтня 2020 22:46
Це вже 835 справа проти пороха))) І стільки ж раз він всіх послав
Любов Показати IP 22 Жовтня 2020 02:59
Вже що-небудь придумують, якщо нічого не виходить, то придумаєм держпереворот. Видно добре насолив тим хто зараз влади дорвався. Якби був такий як вони, то не чіпали б.
Анонім до Любов Показати IP 22 Жовтня 2020 11:53
так він святий .звичайно придумують. просто у цієї влади руки короткі достати такого як порох. але надія є що таки хоч щось доведуть до кінця
Валерй Показати IP 22 Жовтня 2020 08:14
Для пороха це як укус комара за одне місце слона........
Крв мть Показати IP 22 Жовтня 2020 09:19
Сира земля розступись... дурні самі в яму лізуть.
А до Крв мть Показати IP 22 Жовтня 2020 09:55
ще недавно рінат кузьмін був в міжнародному розшуку! а тепер він знов вирішує чиісь долі і долю Украіни!
Злий бандерівець Показати IP 22 Жовтня 2020 17:23
Ото не посадив оту риговську еліту, тепер вони з мовчазної згоди "зелених" влаштовують "танці на кістках" А Порох якщо має "клепку" нехай на недобитків риговських подасть до суду за співучасть розстрілу "небесної сотні"!!!
очевидецьє Показати IP 22 Жовтня 2020 23:26
В дійсності ознаки захоплення державної влади у неконституційний спосіб мають дії, що відбулися у період з 25 січня по 5 лютого 2014 року, коли перший віцепрем'єр Арбузов за живого Премєра став керувати кабміном, проводити його засідання, приймати і підписувати постанови та розпорядження кабміну як начебто виконуючий обовязки прем'єра. Хоча на той час, як і зараз, конституцією не передбачалася можливість бути виконуючим обов'язки Прем'єр-міністра України При цьому і Регламентом КМУ чітко обмежувалися можливості першого віцепрем'єра узурпувати посаду прем'єрміністра. Але Арбузов, починаючи з 25 січня 2014 рокк, став проводити засідання кабміну і навіть підписав біля 30 актів КМУ, хоча на той час не мав права на це. А Янукович, щоб приховати ці неконституційні дії Арбузова, вже після цього (5 лютого 2014) видав указ, яким виключив із регламенту КМУ норми, що забороняли віцепрем'єрам здійснювати ті функції, що до цього указу відносилися винятково до функцій людини, яка у конституційний спосіб була призначена Прем'єр-міністром України. До того ж цим Указом Янукович знову ж таки у неконституційний спосіб поклав на Арбузова виконання функцій прем'єра (знову ж таки за живого прем'єра, який на той момент був здоровий, не був у відпустці і нн бкв у відрядженні за кордоном). Отже, Арбузов вчинив дії, о мають ознаки захоплення виконавчої гілки влади, при цьому за мовчазної участі озброєних людей, що на той час були введені і перебували в приміщення будівлі уряду, а Янукович своїм указом зробив спробу приховати це неконституційне неподобство, а отже став його співучасником. То хто ж здійснив державний переворот? Хто вчинив його раніше?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus