USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Приватники Волині: вести мисливське господарство - невигідно

21 Червня 2013 13:16
Представники приватних підприємств, які взяли у користування мисливські угіддя стверджують, що це збитковий бізнес.
Про це стало відомо під час сесійних слухань обласної ради на тему: «Про стан ведення мисливського господарства в угіддях, наданих у користування в області» 21-ого червня.
Приватні підприємства кажуть про збитковість мисливських угідь
Площа наданих у користування мисливських угідь Волинської області становить майже 1 мільйон 600 тисяч гектарів, що розподілені між 51 користувачем.

Зокрема, за приватними користувачами закріплено 145,9 тисячі гектарів, тобто 9,1 % від загальної кількості.

За словами волинських приватних користувачів, господарювання на мисливських угіддях – збиткове. Торік, згідно з наданою інформацією, вони витратили понад 960 тисяч гривень, натомість отримали надходжень майже в 5 разів менше – 207,8 тисячі гривень.

Депутат обласної ради - проти приватного капіталу

Депутат обласної ради Василь Пецентій зауважив, що він не вірить у збитковість приватного капіталу, що господарює на мисливських угіддях: «Я - проти приватного капіталу на мисливських угіддях. Я не вірю, що вони працюють у збиток. Вони приховують прибутки».

Натомість співзасновник приватного підприємства «Ольвіта» Віталій Дячук відповів, що він 5 років тому взяв у користування мисливські угіддя розміром майже 8 тисяч гектарів, і поки що доводиться лише вкладати кошти: «Ми економимо державі. Торік вклали 170 тисяч, а надходжень отримали 70 тисяч. Я займаюся цією справою як патріот. Якщо говорити про бізнес, то тоді мисливством не варто займатися».

Депутат обласної ради Олександр Пирожик зазначив, на Волині у «приватні руки» віддано значно менше мисливських угідь, а ніж в середньому по Україні (21,8%). Утім для того, щоб не було зловживань з боку приватників треба встановити чіткі правила гри.
УТМР теж говорить про збитки
До речі, представники Українського товариства мисливців і рибалок теж переконують, що працюють у збиток. УТМР має у користуванні 51% від усієї площі мисливських угідь в області, а це 816 тисяч гектарів.

Отож за минулий рік товариство витратило на ведення мисливського господарства понад 2 мільйони гривень, натомість отримало доходів 590 тисяч гривень.

Утім попри запевнення у збитковості мисливського господарства, вільних для користування земель лишилося тільки 80 тисяч гектарів. І депутати обласної ради переконані, що бажаючі погосподарювати на цій території знайдуться.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 26 Вересня 2013 16:24
В Україні взагалі невигідно займатись ні чим, бо ним справді треба займатись. Чомусь таких проблем в Європи не виникає, бо там люди справді працюють. А підтримувати господарства потрібно постійно, а не тоді коли наші владці хочуть продати право власності.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus