USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Ковелі - рекордно швидке засідання виконкому

10 Липня 2014 21:20
Надзвичайно швидке засідання виконавчого комітету Ковельської міської ради відбулося сьогодні, 10 липня. Для того, щоб заслухати та утвердити 25 питань порядку денного, виконавчому комітету знадобилося всього 10 хвилин. Проте не обійшлося без порушень.


Ще до початку засідання голова міської ради Олег Кіндер звернув увагу, що працювати у цей день доведеться швидко: «У нас сьогодні і так насичений день – друге пленарне засідання чергової, п’ятдесят сьомої, сесії міської ради. Матеріалів сьогодні - не багато», – наголосив міський голова.

Уже на перших секундах одноголосно затвердили порядок денний вцілому. Після цього одностайно ухвалювали питання за питанням. Міський голова перелік питань до розгляду зачитував наче скоромовкою, відразу після цього їх і ухвалювали. До більшості проблем не виникало ні запитань, ні заперечень, ні певних доповнень. Рішення приймалися одноголосно. З цього можна зробити один із двох висновків: або виконавчий комітет міської ради на стільки спрацьований, що думали однаково, або присутні надто не вдумувалися у те, що відбувалося.

Виконавчий комітет «пробігся» по затвердженню норм споживання води для мешканців житлових будинків та гуртожитків. потім розглянули питання про відчуження житла та соціальні питання, що стосувалися позбавлення батьківських прав. Приділили увагу доповненню та припиненню дії конкретних рішень виконавчого комітету.

Після цього розглядали майнові питання. Зокрема, що стосувалося магазину «Квіти». Це - єдина проблема, обговорення якої не пройшло у форматі прийняття рішення відразу після озвучення питання. Нагадаємо, у Ковелі вже тривалий час говорили про продаж на аукціоні магазину «Квіти», що розташований у центрі міста. Але кожного разу відкладали рішення на потім.

Заступник міського голови Анатолій Трофимук висловився першим: «Та сума, яка зазначена, є мінімальною для спати і прийнятна навіть не для магазину, а для звичайного житла десь на 5-му поверсі. Пропоную в проект рішення внести зміни, дописавши до нього ще одне речення».

Також було звернено увагу на те, що потрібно замовити відповідний експертний висновок. Але відразу пан Трофимук заперечив, оскільки у місті є лише 2 експерти: один з яких пише висновок, інший – рецензію на той висновок і навпаки. Проте присутні у залі заперечили. Нагадали, що згідно з законодавством, чітко визначено, що початкова ціна продажу об’єкта нерухомості має визначатись експортним шляхом.

Але, окрім короткочасного галасу у залі, таке зауваження ні до чого не призвело. Мовляв, що для усіх так буде тільки краще. Обійти закон?! Це для усіх краще? Виконавчий комітет голосував лише за внесення доповнення до рішення у вигляді одного речення пана Трофимука. За що, за доброю традицією цього засідання, було одностайно проголосовано.

Після невеличкого сплеску емоцій робота виконкому знову набрала обрисів попереднього пришвидшеного зачитування питань та ухвалення рішень. Зала, де відбувалося засідання, вкрай людною не була. Зважаючи на короткий термін засідання, присутні і подих перевести не встигали, як засідання закрили.

Ось так минула десятихвилинка засідання виконавчого комітету Ковельської міської ради. Висновки, гадаю, кожен зробить самостійно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Ну й шо Показати IP 11 Липня 2014 00:04
А ні, треба довго розсосолювати і в результаті нічого й не прийняти. Як у Луцьку...
) Показати IP 11 Липня 2014 00:22
Це повна профанація колегіальної роботи. Члени виконкому, які, окрім заступників мера, вперше побачили проекти рішень і махають руками в їх підтримку? Це нормально? Яка якість подібних перегонів, стане відомо незабаром. А поки - нехай спішать.
Ковель БЮТь Показати IP 11 Липня 2014 09:10
Кіндер, кіндер, кіндер..., а потім буде Сюрприз.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus