USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Революція у Володимирі-Волинському. РЕПОРТАЖ

19 Лютого 2014 11:50
У Володимирі-Волинському чергова хвиля протестів. Вчора активісти Євромайдану, представники опозиційних партій та «Правого сектору», депутати міської ради організували протестний мітинг.

Всього за декілька годин від оголошення в соціальних мережах та на Володимир-Волинському міському форумі число протестувальників становило декілька сотень.
Декілька груп активістів з мегафонами пішли «будити місто до протесту» й виходити на вулицю.

Приблизно о 22-ій годині число протестувальників у княжому місті наблизилося до небаченої цифри за всю історію, і склало близько 1000 осіб. На вулиці виходили цілими сім’ями. Володимир-волинці встановили на центральній площі Героїв штабний намет, звідки всього за кілька годин зголосилося відправитися у Київ декілька десятків людей. Опівночі число добровольців, готових виїхати на захист столичного Майдану Незалежності, становила вже понад 100 осіб.

З площі Героїв колона людей масово рушила до Володимир-Волинського міськрайонного Управління МВС у Волинській області.
Обурений начальник володимир-волинської міліції попередив організаторів заходу про неминучу відповідальність та виставив на вході до будівлі кордон міліціонерів озброєних автоматами "Калашникова".
Протестувальники, які висловили вимогу до місцевих правоохоронців скласти зброю та перейти на бік українського народу, повернулися на центральну площу міста.
Акція тривала всю ніч - на володимирському майдані залишилося декілька десятків активістів та група охорони з «Правого сектору». При тому що декілька десятків активістів володимирщини відправилися на Київ.


На світанку депутат міської ради Анатолій Сорока повідомив присутніх про те, що володимир-волинці успішно подолали перешкоди та разом з нововолинцями та лучанами стали на захист демократії на центральній площі столиці.
Станом на цю годину до протестів приєдналися студенти й викладачі Володимир-Волинського агротехнічного коледжу.
У той же час у Володимир-Волинському педагогічному коледжі ім. А. Кримського його директор Микола Савельєв особисто закрив виходи з коледжу студентам, які бажали долучитися до протестів.

Зараз акція триває на площі Героїв та біля Вищого професійного технічного училища, яке очолює представник фракції Партії регіонів у міській раді Володимир Смоляр.
Міський голова Володимира-Волинського вкотре зайняв очікувальну позицію. Нагадаємо, що декілька тижнів тому на сесії Володимир-Волинської міської ради очільник міста навіть висловив готовність стати на барикади в перших рядах мітингувальників, а потім неочікувано для міських жителів засудив протести у міськрайонній друкованій газеті «Слово правди».
До речі, однією з вимог учасників протестів до міського голови Петра Саганюка є негайний вихід з колегії Волинської ОДА, яку очолює регіонал Олександр Башкаленко.
Організатори протестів у Володимирі-Волинському повідомили кореспондента Іноформаційного агентства Волинські Новини про чергове пікетування управління міського райвідділу міліції. При цьому вони не виключають, що приміщення райвідділу міліції може бути взяте в цілодобову облогу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 26
З Володимира Показати IP 19 Лютого 2014 12:07
А володимир-волинський голова вночі був на площі з людьми? Ви його не бачили чи не хотіли бачити? Чого не пишите правду? Для автора це не вигідно?
свободівець до З Володимира Показати IP 19 Лютого 2014 13:35
Був вночі, щоб видно не було.Напевне тітушка Мороз охороняв його грішне тіло...
З Володимира Показати IP 19 Лютого 2014 12:08
А володимир-волинський голова вночі був на площі з людьми. Ви його не бачили чи не хотіли бачити? Чого не пишите правду? Для автора це не вигідно?
Просто Я Показати IP 19 Лютого 2014 12:21
Савєльєв продажна шкура. Доречі ментів з калашами біля міськвідділу я небачив. Стояли ППСи в формі і опера по граждані.
З Княжого Показати IP 19 Лютого 2014 12:48
Толя, кажи кореспондентам правду. Міліції з калашами не було. Я був вчора на площі, немає у Володимирі Правого сектору, Саганюк був з людьми, дав автобус. Біля ВПУ акції не було
міськрадівцям до З Княжого Показати IP 19 Лютого 2014 13:33
В якості кого був Саганюк на площі? Напевне вичисляв чи приватна опозиція не проявляє бунтарського духу! Заодно і бал заробив.Може сам і автобус профінансував?
Савєльєву Показати IP 19 Лютого 2014 13:26
Саганюків раб, ти виховуєш таких як холуїв як сам, ГНАТИ ТЕБЕ В ТОВСТУ ШИЮ!
Там була і бачила до Савєльєву Показати IP 19 Лютого 2014 16:05
Сорока - БРЕХЛО!!! Просто за тобою(свідомо пишу з малої літери) мислячі люди не підуть!!! Нікого М.Г.Савельєв не тримав і двері собою не затуляв. Куди йти???P/S Дуже легко водити дітей, щось дорослих не було видно!!!
Інна до Там була і бачила Показати IP 19 Лютого 2014 16:22
Я як донька українського народу не можу мовчати - ганьба усім!!!
Віталій Козловський Показати IP 19 Лютого 2014 13:30
Мав би клепку то провів би на території педколеджу мітинг, або урок Майдану ( швидше антимайдану) Звідки в нього розум візьметься?.
Василь до Віталій Козловський Показати IP 19 Лютого 2014 14:27
Віталій Олексійович тож ви мене вчили, видно недовчили
Трудовик Показати IP 19 Лютого 2014 14:38
А чого ж Савельев оплиски від мітенгувальників заробив? З вікна бачів, як Сорока підійшов до нього, переговорив і передав його слова хлопцям і ті почали хлопати!!!
викладач до Трудовик Показати IP 20 Лютого 2014 07:21
Савельєв насправді побачивши стільки народу наробив в штани. Він це вміє. І пообіцяв на перерві відпустити педколедж на страйк за це й оплески отримав. А потім до Миколи Григоровича передзвонив той, хто вночі стояв там на площі... Вони ж як син з батьком... І все різко помінялося...
Наталя Показати IP 19 Лютого 2014 15:28
Тож усім відразу повідомили що повнолітні можуть вільно йти на віче. хто кого не пускав? (
Муть Показати IP 19 Лютого 2014 15:46
Мутний якийсь фоторепортаж. Це савельєв одним своїм виглядом натовп зупинив? Калян - СИЛА!!!
Инна до Муть Показати IP 19 Лютого 2014 16:58
Савельеву респект!!!
Бабуся Показати IP 19 Лютого 2014 16:17
Велика дяка Миколі Григоровичу за збереження дітей! Сама вночі дзвонила онуці і просила щоб вона ні у що не влазила! Дякуємо, Миколо Григоровичу, за те, що не повели дітей на кров!!!
Світлана до Бабуся Показати IP 19 Лютого 2014 16:25
Як дякую як мати директору коледжу!!! І всі хто мирно вчать дітей добру!!!!
Свілані до Світлана Показати IP 19 Лютого 2014 19:56
Скільки за" добро" проплатила Колєнькє
обивателька Показати IP 19 Лютого 2014 16:38
Сорока. ти себе як оцінюєш? Ти ж сцикУн!!!!!!! ТЕБЕ Ж ДОСТОЙНІ ЛЮДИ НЕ СПРИЙМАЮТЬ!!!
Васильович Показати IP 19 Лютого 2014 16:57
Якщо не можете зібрати мітинг під час пар (бо тягаєте за собою лише дітей), то збирайтеся по вечорам, або ж взагалі ночами - у вас це ліпше виходить ;)
Інна Показати IP 19 Лютого 2014 16:57
Фото де сорока "Три дебила - это сила!!!"
Васильович Показати IP 19 Лютого 2014 22:10
Наспраді дорослим треба повчитися у тих дітей. Діти на площі, і на Майдані Незалежності, а здорові бики по пивницях!!! А місцеві політикани хай подякують Сороці, що їм молоді назбирав на акцію.
Катерина Показати IP 19 Лютого 2014 23:21
Сорока! Ти вже не знаєш куди ткнутись і де пропіаритись! Я думала ти чесний політик. а ти повний брехун! Люди з тебе сміються як з дибіла! Полікуйся хлопче!
Незалежний Показати IP 20 Лютого 2014 01:06
У чому володимирські чинуші неперевершені - так гадити Сороку на форумах, у коментарях... Якась маніакальна така напасть у міській раді.
Люда до Незалежний Показати IP 21 Лютого 2014 20:02
Як заслужив так і говорять про нього! Про нормальних людей говорять хороше. а тут.....Так що Сорока, роби висновки !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus