USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Що змінилося після спрощення візового режиму з Польщею

26 Вересня 2013 20:45
Щомісяця 10-12 тисяч віз видає Генеральне консульство Республіки Польща у Луцьку. Про це повідомила Генеральний консул Республіки Польща у Луцьку Беата Бживчи.

Про зміни, що відбулися після спрощення візового режиму між Польщею та Україною, Генеральний консул розповіла під час круглого столу, що відбувся 26 вересня у Генеральному консульстві Республіки Польща у Луцьку.

З її слів, Польща неодноразово декларувала скасування віз для громадян України, і ця позиція не змінилася.

«Після підписання угоди про спрощення візового режиму кількість віз, які ми видаємо щомісяця, не надто збільшилася, проте змінилася пропорція. Нині ми видаємо більше багаторазових та багаторічних віз. Їх кількість збільшилася на декілька десятків відсотків. Щороку 300-400 студентів отримують візи у нашому консульстві для навчання у Польщі. Це візи на рік, тому що студенти зацікавлені у безкоштовних та національних візах. Кількість студентів збільшується відносно попередніх років», - повідомила Беата Бживчи.

Вона розповіла, що Генеральне консульство зазвичай видає 10-12 тисяч віз щомісяця у період найбільшого руху і 8 тисяч віз у інші місяці. Зацікавлення працею в Польщі не зменшується, особливо це стосується сезонних робіт, а також чимало українців їдуть на постійну роботу за контрактами фірм, які знаходяться у Польщі.

«Якщо йдеться про рівень охоплення соціальним захистом громадян України, які перебувають у Польщі, то місцева влада спільно з особами, для яких охорона громадянських прав є істотною, і спільно з польським міністерством праці та польсько-українською торгово-промисловою палатою та центрами зайнятості, працює над проектом, який дозволить зробити більш регульованим потік працівників», - зазначила Генеральний консул.

Польська сторона прагне, щоб працівники, які виїжджають до Польщі, приїздили у конкретне місце праці з конкретними умовами праці та соціального захисту. Беата Бживчи висловила сподівання, що невдовзі ці розмови дійдуть до завершення і вона зможу повідомити їхній результат під час подібної зустрічі.

Генеральний консул розповіла, що, починаючи з 2008 року, в консульському окрузі видали 5,5 тисячі Карт поляка. Заяву про видачу Карти поляка можна подавати не лише в консульстві, а й під час консульських чергувань, куди виїжджають консули на території округу. У порівнянні з минулим роком отримали на 300 таких заяв більше.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
користувач Показати IP 26 Вересня 2013 23:40
бла бла бла, нещирі люди там

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus