USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Схему планування територій Волині вивісять в інтернеті

11 Травня 2011 17:49
Схему планування територій Волині опублікують на офіційному сайті облдержадміністрації.

Про це стало відомо 11 травня під час регіонального семінару з питань планування територій, створення та ведення містобудівного кадастру, - повідомили у Волинській облдержадміністрації.

Однією з основних тем зустрічі було детальне ознайомлення із окремим засадами нового Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», який Президент України Віктор Янукович підписав у березні цього року.

Перший заступник голови ОДА Олександр Башкаленко акцентував увагу присутніх на необхідності відтепер використовувати плани зонування територій. Зокрема, з 1 січня 2012 року буде заборонена зміна цільового призначення земельної ділянки, яка не відповідає плану зонування території та/або детальному плану території.

Крім того, у разі відсутності такого документу стане неможливою передача (надання) земельних ділянок із земель державної або комунальної власності у власність чи користування фізичним та юридичним особам для містобудівних потреб.

Перший заступник голови облдержадміністрації зауважив, що у перші роки Незалежності відповідним розпорядженням було передбачено виділення коштів з районних та міських бюджетів на запровадження містобудівних кадастрів.

Втім, на Волині відповідна інформаційна система була створена лише у Луцьку, у 1995 році.

Наразі, зі слів Олександра Башкаленка, саме на основі використання містобудівних кадастрів має базуватися подальша робота. Також він повідомив, що незабаром на сайті облдержадміністрації буде опублікована схема планування територій Волинської області, а керівникам у районах доручив за місяць підготувати та подати пропозицій щодо її вдосконалення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
D Показати IP 11 Травня 2011 19:31
Ото вже немає більше куди гроші подіти чи що?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus