USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Зачинщиків» страйків на підприємствах пропонують карати законом

2 Жовтня 2013 18:45
За страйки на підприємствах організаторів пропонують карати законом, - інформує УНН.

Так, проектом Трудового кодексу №2902 передбачена можливість перекласти матеріальну та кримінальну відповідальність за страйк на особу, яка цей страйк очолює. Про це сьогодні на прес-конференції сказав голова Конфедерації вільних профспілок України та Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець, йдеться у повідомленні.

Як зазначив Волинець, у статті 377 проекту розписана процедура заборони проведення страйку. З його слів, такі норми є порушенням Конвенції МОП, Конституції України і закону про профспілки.
З слів Михайла Волинця, стаття 381 передбачає: «якщо суд визнає страйк незаконним, то люди вже на наступний день зобов’язані припинити страйк і розпочати роботу».
ЧИТАТИ ЩЕ: ВИПРОБУВАЛЬНИЙ ТЕРМІН ПРАЦІВНИКА ХОЧУТЬ ЗБІЛЬШИТИ ДО 6 МІСЯЦІВ
Стаття 382 проекту, як розповів експерт, передбачає відшкодування матеріальної шкоди, заподіяної страйком.
«Передбачено, як через суд унезаконити цей страйк, як перекласти матеріальну, адміністративну та кримінальну відповідальність на особу, яка його очолює. Тобто, щоб ніхто і ніколи не погоджувався очолювати страйк», - зазначив Волинець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus