USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку стартує медичний експеримент

21 Травня 2013 16:10
Медичний експеримент, який вже запроваджений у 4 пілотних регіонах України, в 2015 році поширять на Волині. Медична реформа зазнала жорсткої критики. Грошей на її проведення не вистачає. У селах масово зачиняють лікарні. У містах реформа набуває формальної реалізації. Фінансово забезпечується тільки життєдіяльність закладів. Щоб цього не трапилось на Волині, влада розробила власний проект реформи і намагається отримати під нього фінансування, - інформує 0332in.ua.

Як повідомив на оперативній нараді голова облдержадміністрації Борис Клімчук, Волинь успішно захистила проект вдосконалення надання медичних послуг населенню у представництві Світового банку. Це означає, що як мінімум 4,5 мільйона доларів США уже можна планувати на його реалізацію.

Відбір заявок проводився на конкурсній основі із залученням представників МОЗ України, Адміністрації Президента України, Світового банку та експертів.

«Обласний проект – у числі фіналістів», - поінформував Борис Клімчук. «7 червня – останній етап розгляду проектів, в ході якого область отримає завдання від Світового банку, від виконання якого і залежатиме, хто ж отримає до 45 мільйона доларів США грантових коштів», - підкреслив голова облдержадміністрації.

Нагадаємо, наприкінці минулого року Світовий банк спільно з Міністерством охорони здоров’я України започаткував підготовку чотирирічного проекту щодо реформування регіональних систем охорони здоров’я.

Мета – підтримка реформи медичного обслуговування, яка, стартувавши два роки тому у 4 пілотних регіонах, у 2015 році поширюється на всі регіони України.

Заявка Волинської області передбачає втілення проекту тривалістю 4 роки (починаючи з 2014 року) з обсягом фінансування з боку Світового банку до 45 мільйонів доларів США і співфінансуванням з боку регіону щонайменше 10% вартості субпроекту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus