USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Україна виконає 11 умов для підписання угоди про асоціацію з ЄС

31 Серпня 2013 13:20
Президент Віктор Янукович трохи обнадіяв прихильників європейської інтеграції: країна визначилась зі своїм подальшим кроком, назвавши європейську інтеграцію пріоритетом зовнішньої політики у відповідному законі, інформує Волинь-нова.

Про це Віктор Янукович заявив в інтерв’ю тележурналістам Савіку Шустеру («Шустер LIVE», телеканал «Інтер»), Олександрові Ткаченку (студія «1+1»), Андрію Куликову (IСTV) та Ларисі Губіній («5 канал»). «Який вибір буде українського народу — це може показати референдум. Коли він буде — ми з вами не знаємо. Коли буде прийнято рішення про вступ до Європейського Союзу чи Митного союзу — теж. І тоді в будь–якому разі нам не обійтися без референдуму», — наголосив президент.
Водночас Янукович нагадав, що Україна визначилась зі своїм подальшим кроком, назвавши європейську інтеграцію пріоритетом зовнішньої політики у відповідному законі. Президент також висловив переконання, що найближчим часом наша країна виконає всі 11 умов, які необхідні для підписання угоди про асоціацію з ЄС.
«Осінь цього року поставить крапку. Ми виконаємо всі умови. У цьому я не маю жодних сумнівів. Політичні сили в парламенті, більшість із них, об'єднаються довкола цього питання», — заявив Президент.
До слова, 41,6% громадян підтримують вступ України до Європейського Союзу, 31% — до Митного союзу Росії, Білорусі та Казахстану. Про це свідчать результати опитування за серпень 2013 року фонду «Демократичні ініціативи» і Центру імені Олександра Разумкова. Якщо референдум справді відбудеться, то українці можуть на ньому остаточно закріпити європейський курс. А якщо результат буде протилежним, то наслідки для України, яка уже зробила стільки зусиль для руху в західному напрямку, передбачити важко.
Варто зазначити, що підписання у листопаді Угоди з Євросоюзом про зону вільної торгівлі та асоціацію не тягне за собою автоматичний вступ до ЄС. Крім того, саму Угоду ще повинні ратифікувати усі без винятку країни–члени ЄС. Тобто Вільнюський саміт, якщо для нас усе складеться добре, стане лише першим кроком на довгій дорозі до європейської спільноти.
Як відомо, однією з вимог Євросоюзу є вирішення «питання Тимошенко». Зокрема, Німеччина заявляла, що готова взяти її на лікування. Учора Віктор Янукович сказав, що в Україні ніхто, зокрема і він, наразі не має повноважень, щоб відпустити лідерку «Батьківщини» за кордон. Проте він заявив, що у цьому випадку повинен бути «гуманітарний підхід».

ПРЯМА МОВА ПРЕЗИДЕНТА
Про те, чому в українській владі багато його земляків:
«Це було завжди, при всіх урядах і при будь–якій владі. Кого підтягуєш? Того, кого знаєш, кому довіряєш, бо несеш за це відповідальність».
Про погані дороги:
«Дороги ці руйнувалися по 20 років. Інколи приїжджаю, і люди починають мене критикувати. Я їм дякую і кажу: «Дякую, що критикуєте, хоча б не б'єте. І за те спасибі»… Будуть говорити, що Президент під вибори щось робить… 2014–й рік буде перший рік, коли ми почнемо відновлювати міські дороги».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus