USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

УКРОП «зшив» державу. ІНФОГРАФІКА

13 Листопада 2015 19:00
УКРОП підтримали по всій країні - партія провела своїх кандидатів у місцеві ради всіх рівнів. Про це свідчать дані підрахунку голосів, проведеного партією. Так, депутати від цієї політсили представлені у 18 обласних радах, 197 міських радах та 233 радах у районах, - інформує прес-служба УКРОПу.

Зауважимо, найбільшу підтримку партія отримала на Волині. На яку, до слова, чинна влада не очікувала – 26,56% в обласну раду і 35,71% - у Луцьку міську раду .

Загалом на виборах мерів міст перемогли шість кандидатів, іще п’ять - вийшли у другий тур. Зокрема, у Луцьку в другому турі виборів мера змагатимуться представник цієї політсили Олександр Товстенюк та чинний мер, представник БПП «Солідарність» Микола Романюк.

Місцеві вибори забезпечили УКРОПу квиток до вищої політичної ліги

УКРОП на місцевих виборах 25 жовтня став 4-ою партією в країні за результатами голосування за кандидатів у депутати до обласних рад та міськради Києва. Про це заявив член політради «Українського об’єднання патріотів – УКРОП», керівник секретаріату партії Денис Борисенко.

«Ці вибори забезпечили нашій партії квиток до вищої політичної ліги. Ми стали четвертою партією в країні за результатами голосування за кандидатів у депутати до обласних рад та міськради Києва, обійшовши таких важковаговиків як «Самопоміч», «Радикальна партія», «Свобода». Фактично, ми подолали прохідний бар’єр, необхідний для того, аби потрапити в парламент, і стали парламентською партією», – сказав він.

Підтримка УКРОПу по Україні

З його слів, УКРОП «зшив» державу: партію рівномірно підтримали по всій країні. «Своїми гаслами, своїми ідеями ми об'єднуємо, а не роз'єднуємо країну, як інші партії», – сказав Денис Борисенко.

Він також повідомив, що партія провела в місцеві ради всіх рівнів – від обласного до районного у містах – 1740 депутатів. Про це свідчать дані підрахунку голосів, проведеного партією. Серед депутатів УКРОПу – волонтери, майданівці, люди, які вперше йдуть у політику. «Нам вдалося вперше за 24 роки незалежності запустити так звані соціальні ліфти для людей, які хочуть змінювати країну, але не мали такої можливості», – підкреслив політик.

З ким УКРОП не співпрацюватиме

Денис Борисенко також наголосив, що УКРОП за будь-яких обставин не співпрацюватиме у місцевих радах з «Опозиційним блоком» – з тим, щоб ця партія не отримала влади на сході та півдні. Щодо центру та заходу країни, то тут «укропівці» не будуть взаємодіяти з «Блоком Петра Порошенка».

ІНФОГРАФІКА. Результати УКРОПу на виборах станом на 11 листопада.

Posted by УКРОП Українське об'єднання патріотів on Wednesday, November 11, 2015


УКРОП жорстко контролюватиме роботу своїх представників у радах

«Українське об’єднання патріотів – УКРОП» закликає всіх представників партії, які пройшли до місцевих рад, дотримуватися партійної ідеології та своїх обіцянок, даних виборцям. Про це під час прес-конференції в Києві в середу заявив народний депутат, один з лідерів УКРОПу Віталій Купрій.

Політик не виключив, що «в умовах тиску та вмотивованих переслідувань», які зараз розгорнуто проти патріотів, деякі депутати УКРОПу, можливо, відхилятимуться від лінії партії. «Ми просимо громадськість, ЗМІ та всіх небайдужих фіксувати такі випадки і повідомляти нам, аби партія вчасно відреагувала», – підкреслив нардеп.

«Чи не вперше в історії партійного будівництва в Україні наша партія проводитиме регулярне очищення своїх рядів. Ми робитимемо це відкрито та публічно, ми будемо це робити рішуче», – наголосив політик.

З його слів, УКРОП наразі втілює в життя процедуру відкликання своїх депутатів з місцевих рад у разі порушення ними партійної дисципліни. «Я сподіваюсь, що такі випадки будуть поодинокими, а наша команда – навіть під таким шаленим тиском – ще більше згуртується», – додав Віталій Купрій.

Чому чинна більшість де-факто розпалася

«Українське об’єднання патріотів – УКРОП» вимагатиме перезавантаження усієї системи влади в країні, заявив народний депутат України, член політради УКРОПу Андрій Денисенко під час прес-конференції в агентстві УНІАН в середу.

«Враховуючи, з якими гаслами йшла наша політична сила на ці вибори і як активно критикує дії режиму Порошенка, ми наразі констатуємо, що голосування за нашу політичну силу – це серйозний сигнал владі про те, що президентський курс потребує корекції. Але сьогодні ми ще не ставимо питання про доцільність перебування пана Порошенка на своїй посаді. Ми ще вважаємо, що можливий національний діалог», – сказав Андрій Денисенко.

З його слів, УКРОП вимагатиме рішучих кроків щодо очищення, оновлення і перезавантаження всієї системи влади і, «врешті решт, виконання тих вимог, які ставив Майдан».

«Підсумком цих місцевих виборів, я вважаю, буде переформатування коаліції. Ми всі бачимо, що чинна більшість де-факто розпалася через те, що суспільство сформувало запит на рішучі дії. Суспільство чітко сказало, що воно немає наміру чекати, воно сформулювало запит на «революцію згори», яку мусять здійснити політики», – заявив нардеп.

З ким вестиме діалог УКРОП

Він підкреслив, що УКРОП виходитиме на «широкий суспільний діалог» з тими політичними силами, які також виступають за рішучі зміни. Це – «Радикальна партія Олега Ляшка», «Свобода», «Батьківщина», «Самопоміч», «Правий сектор». Окрім того, за словами нардепа Денисенка, є «здорові сили» й усередині «Народного фронту» та «Блоку Петра Порошенка», які теж мають долучитися до цього діалогу.

«Ми маємо, нарешті, не на словах, а на ділі об'єднати патріотів і зупинити сповзання країни до авторитарного режиму імені Порошенка. Ми робили революцію не для того, щоб просто змінити прізвище президента і один режим на інший», – сказав А. Денисенко.

Політик вкотре підкреслив, що Україні потрібні дострокові парламентські вибори, оскільки сьогодні Верховна Рада керується в «ручному режимі». Нардеп Денисенко також висловив думку про те, що вибори в парламент мають відбуватися не раз на п'ять років, а хоча б кожні два роки.

Головне завдання депутатів та мерів від УКРОПу

Представники «Українського об’єднання патріотів – УКРОП» у місцевих радах мають забезпечити підзвітність влади громадам. Про це заявив член політради УКРОПу Дмитро Сіманський під час прес-конференції в Києві.

«Кожен депутат від УКРОПу в кожній місцевій раді має стати промоутером впливу громади на діяльність влади. Лише з урахуванням думки кожного громадянина, кожного мешканця населеного пункту мають ухвалювалися ті чи інші рішення місцевої ради, в тому числі й такі доленосні, як, наприклад, рішення про розподіл видатків місцевих бюджетів», – зазначив член політради УКРОПу.

При цьому політик підкреслив, що УКРОП не прагне розсістися на хлібних місцях – отримати посади в органах виконавчої влади, в комунальних підприємствах. «Таких завдань ми точно не ставимо перед нашими представниками у місцевих радах», – зауважив Дмитро Сіманський.

Також член політради УКРОПу підкреслив, що для партії є дуже важливим залучення представників громадських, волонтерських організацій, експертів у різних галузях, неурядових організацій до спільної роботи над реформуванням країни. «Ми хочемо стати каталізатором громадських рухів на місцях. І ці наші зусилля досить позитивно сприймаються місцевими громадами. Окрім великої кількості осіб, які бажають увійти до лав партії, ми спостерігаємо безліч людей, охочих співпрацювати, долучатись до спільних проектів», – підкреслив Дмитро Сіманський.

«Ми вже маємо у своєму активі підтримку неурядових організацій, волонтерських та експертних рухів», – додав політик.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Тарас Чурило Показати IP 13 Листопада 2015 21:14
Думаю переможе Товстенюк. Треба "влити нової крові" в Луцьк
Анонім до Тарас Чурило Показати IP 14 Листопада 2015 07:54
Порошенко - тоже свежая кровь. Ты таким вливанием доволен?
Анонім до Анонім Показати IP 17 Листопада 2015 16:44
я радий! а ви просто заздрите!
зшив? Показати IP 13 Листопада 2015 21:43
менше десяти выдсотків це результат?
просто людина Показати IP 13 Листопада 2015 22:05
Я так не думаю

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus