USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Влада придумала ще одне відомство, яке контролюватиме бізнес

26 Липня 2013 11:44
Міністерство економічного розвитку і торгівлі повідомило, що в Україні створять державну метрологічна інспекція, яка буде перевіряти на точність вимірювання всіх, хто здійснює метрологічну діяльність, - торговельні мережі, автозаправні станції, медичні установи та лабораторії.

Як з'ясував Корреспондент.biz, на своєму черговому засіданні уряд проголосував за проект Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність». Інспектори з метрологічного нагляду будуть здійснювати покладені на них функції у всіх регіонах України.

У Кабміні повідомили, що чітко розмежували адміністративні та господарські послуги, які зараз надаються центрами стандартизації, метрології та сертифікації.

З набранням чинності нового документа в таких центрах здійснюватиметься повірка засобів вимірювальної техніки, а адміністративні функції (тобто видача свідоцтв, що дозволяють проводити повірку засобів вимірювальної техніки) передаються центральному органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері метрологічної діяльності.

Згідно з повідомленням МЕРТ, нова редакція Закону Про метрологію та метрологічну діяльність була розроблена Мінекономрозвитку. Необхідність появи нової редакції закону обумовлена тим, що положення чинного закону не відповідають європейським нормам і стандартам у галузі метрології.

Як планують чиновники, новий закон набуде чинності з 1 січня 2015 року, якщо пройде всі процедури у ВР і буде підписаний Президентом України.

«У цілому новий документ сприятиме створенню сучасної метрологічної системи України та її інтеграції у світовий та європейський економічний простір», - запевнили у відомстві Ігоря Прасолова.

Як повідомлялося 1 липня Президент України Віктор Янукович, який ризикує програти на виборах у 2015-ому, вніс на розгляд Верховної Ради проект Закону Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скорочення кількості документів дозвільного характеру.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus