USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинянин може очолити відновлену Народну партію

17 Липня 2013 11:35
Народний депутат Володимир Литвин вирішив відновити діяльність Народної партії (НП), яку він очолює з 2004-ого року. Її лідерами можуть стати народний депутат України від Волині Ігор Єремеєв або нардеп Петро Порошенко.

Про це розповів заступник голови НП, народний депутат від Партії регіонів Сергій Гриневецький, - інформує Волинська правда.

У керівництві партії розглядають три варіанти розвитку політичного проекту – від злиття з однією із провладних парламентських партій до саморозпуску. Самостійне продовження політичної діяльності, стверджують в НП, неможливе у зв`язку з відсутністю у партії засобів.

Як повідомив Гриневецький, на нещодавньому засіданні політвиконкому Народної партії прийнято низку рішень, метою яких є відновлення її діяльності. Зокрема, керівництво закликало однопартійців взяти участь в оновленні ідеології партії, провести інвентаризацію партійних структур, відновити співпрацю з фракціями і групами НП у місцевих радах, а також «у вересні-жовтні провести XIII звітно-виборний з`їзд».

Три варіанти розвитку подій

За його словами, на цей момент можливі три варіанти розвитку подій, які планується обговорити на з`їзді.

«Необхідно провести публічну дискусію серед партійців – що далі робити партії. Або ми з кимось об`єднуємося, або оголошуємо про саморозпуск, або приймаємо рішення про подальшу самостійну роботу, але при цьому в нинішніх умовах партії потрібен олігарх, якого б цікавила політична сила», – пояснив він.

Гриневецький уточнив, що об`єднання можливе тільки з провладною силою.

«За своєю суттю ми не можемо бути в опозиції», – наголосив він.

Крім того, політвиконком прийняв рішення «підготувати списки депутатів-перебіжчиків (у місцевих радах – ред.) для розгляду питання про позбавлення їх депутатських мандатів».

«Ми розуміємо, що, відповідно до нинішнього законодавства, позбавити їх мандатів неможливо, але ми повинні публічно про це заявити і дати оцінку таким діям», – зазначив заступник Литвина.

Наразі в місцевих радах – понад 12 тисяч депутатів, обраних від Народної партії. Більшість з них – близько 10 тисяч – обрано до сільських, селищних рад та рад міст районного значення.

Представники регіональних партійних організацій НП чекають від з`їзду прийняття серйозних рішень.

«Перш за все, ми очікуємо, що партія засудить тих депутатів-перебіжчиків, які перейшли в ПР. У партійних структурах сподіваються, що партія нарешті чітко сформулює свої програмні позиції», – заявив керівник секретаріату Вінницької обласної організації НП Ігор Коваленко.

«Мова йде не про реанімацію партії, а про відновлення діяльності: проблеми є, і ми про них заявили, але структури на місцях існують і продовжують працювати», – підкреслив голова Полтавської обласної партійної організації НП Костянтин Боровик.

До слова, політичні перемовини про головування в партії ведуться не тільки з Ігорем Єремеєвим, але і з народним депутатом Петром Порошенком.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
лучани Показати IP 17 Липня 2013 12:32
Литвин -це сексот Кремля. Забороняти треба такі партії.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus