USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

«Вставай,Україно!» у Хмельницькому: чому журналісти в жилетах. ФОТО

9 Червня 2013 16:30
У всеукраїнській акції «Вставай, Україно!», яка розпочалася о 13.00 у центрі Хмельницького, взяли участь за різними оцінками від 1,8 до 5 тисяч осіб, - інформує ICTV.

У міліції повідомили, що «для забезпечення оптимальних умов роботи журналістів» запропонували їм спеціально заготовлені жилети яскравого кольору з написом «ПРЕСА». «Представники центральних і регіональних ЗМІ підтримали таку ініціативу правоохоронців і скористалися жилетами», - наголошується в повідомленні облуправління міліції.

Очолювали колону опозиціонерів лідер парламентської фракції ВО «Батьківщина» Арсеній Яценюк та лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок, - інформує, своєю чергою, Українська правда.

Лідер «УДАРу» Віталій Кличко не був на марші. В партії зазначили, що його візит до Хмельницького з невідомих причин скасований. Таким чином «УДАР» у Хмельницькому на акції опозиції представляли лише місцеві політики.

Колона мітингувальників рухалася від площі біля кінотеатру імені Тараса Шевченка. Люди тримали плакати «Вставай, Україно!», національні та партійні прапори.

Раніше три опозиційні партії заявляли, що на акції очікується близько 10 тисяч осіб.

Охороняли мітинг близько 200 правоохоронців, ще сотня – у запасі.

Після маршу на площі біля Хмельницької облдержадміністрації розпочався мітинг опозиційних сил. За інформацією «Батьківщини», у ньому взяли участь понад 5 тисяч мешканців міста та області.

Разом з тим у «Свободі» зазначили, що у марші опозиційних сил взяли участь близько 8 тисяч учасників.

«Попереду колони учасники розгорнули великий синьо-жовтий прапор. До маршу постійно приєднуються люди. Під час маршу учасники скандують «Банду – геть!», «Геть режим Януковича!», - зазначили в «Свободі».

Як заявив під час мітингу Яценюк, наступний марш та мітинг у рамках загальнонаціональної акції «Вставай, Україно!» відбудеться у Миколаєві.

Також Яценюк нагадав, що опозиція вимагає призначення виборів у п'яти «проблемних» округах, один із яких знаходиться в Миколаєві, «де Партія регіонів просто вкрала перемогу в опозиційного кандидата».

«Всередині парламенту ми вимагаємо, щоб приймались відповідні закони, в тому числі й законодавство про вибори, і хочемо побачити Віктора Януковича в стінах Верховної Ради. А поза межами парламенту ми закликаємо людей, щоб вони підтримували зміни і виходили на вулиці», - додав Яценюк.

За словами Яценюка, для перемоги опозиції «необхідна єдність як самої опозиції, так і українського народу».

«Тому опозиція продовжуватиме акцію. У тому числі ми поїдемо і по менших містах, будемо добиратись до кожного села, до кожного району», - зазначив Яценюк.







Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus