USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Вибори президента Казахстану не визнані демократичними

4 Квітня 2011 14:25
Спостерігачі ОБСЄ вважають, що до участі на останніх виборах президента Казахстану не була повною мірою допущена опозиція, а ті, хто потрапив у список кандидатів, навіть не намагалися конкурувати з Нурсултаном Назарбаєвим.
Президентські вибори в Казахстані не відповідали демократичним стандартам Організації з безпеки і співробітництва в Європі, – пише Дело.
На виборах були помічені ті ж недоліки, що і в минулі роки.
Також організація відзначила ряд інцидентів, коли міжнародних спостерігачів не пустили на виборчі дільниці. Були зафіксовані випадки вкидання бюлетенів у виборчі урни.
Загалом глава місії ОБСЄ на виборах у Казахстані Даан Еверт зазначив, що вони «не пройшли на належному рівні, якого ми чекали».
Делегація Парламентської асамблеї Ради Європи, яка також спостерігала за ходом виборів, визнала, що результат голосування відображає волю народу Казахстану. За словами глави делегації Юлії Льовочкіної, в Казахстані спостерігається прогрес у порівнянні з минулими виборами.
Нагадаємо, на президентських виборах в Казахстані, які відбулися в неділю, 3 квітня, згідно з попередніми підсумками, Нурсултан Назарбаєв набрав 95,5% голосів.
На вибори прийшли близько 85% громадян, які мають право голосу.
Назарбаєв обраний на президентську посаду четвертий раз поспіль.
4 квітня Назарбаєв заявив, що для Заходу підтримка в 95,5% – сенсація.
«Більше 90% за кандидата, тобто мене, – це сенсація для західних держав», - заявив він, виступаючи в понеділок в Астані на форумі своїх прихильників «Вперед, разом з лідером!».
Назарбаєв вважає, що минулі вибори показали єдність казахстанського народу.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus