USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Як на Волині «демократи» обирали владу

5 Березня 2014 09:16
Депутати Ковельської районної ради обирали нового голову, оскільки на минулій позачерговій сесії вони прийняли відставку Петра Якубука, який обіймав цю посаду з 23 листопада 2010 року. «Треба, щоб не були опечатані кабінети, щоб район працював у хорошому режимі», – так пояснив один з ініціаторів скликання сесійного засідання Володимир Андросюк з фракції ВО «Батьківщина». Він запропонував на вакантну керівну посаду кандидатуру Анатолія Корнійчука, а Лідія Козуля (УНП) оголосила, що її політична сила закликає голосувати за свого однопартійця – Ігоря Верчука.
Хоча, зі слів Лідії Іванівни, обрання місцевого «спікера» – не на часі. Цю думку підтримав сам Ігор Верчук та деякі інші народні обранці, зважаючи на дуже складну політичну ситуацію в Україні.

«Я приймаю для себе наступне рішення: сьогодні не буду балотуватись на голову районної ради. Якщо буде обраний сьогодні голова – я прийму це рішення, як рішення більшості. В разі іншої ситуації, я свою кандидатуру не знімаю і 21 березня (в цей день запланована наступна сесія) знову буду виходити сюди і доказувати, чому я мав би право бути головою районної ради», – сказав Ігор Верчук.

Своєю чергою Анатолій Корнійчук виступив з програмою. Серед його планів на посаді голови – підвищення активності депутатів різного рівня, консолідація виконавчої і представницької влади, контроль за використанням бюджетних коштів, реорганізація апарату районної ради тощо. Народні обранці влаштували кандидату справжнє «дізнання», дехто «пройшовся» по його біографії, добряче обливши її брудом.

Після всіх формальностей відбулося таємне голосування, участь у якому з 58 депутатів взяли 53, які були присутні у залі. Для перемоги потрібно було здобути 31 «голос». Однак «за» Анатолія Корнійчука віддали свої голоси 26 народних обранців, стільки ж – проголосували проти, один бюлетень виявився недійсним.
«В першу чергу хочу подякувати тим колегам-депутатам, які підтримали мою кандидатуру. Трагедії немає. Скажу тільки: певно не той час, коли Корнійчуку треба братися щось рішати… Оцим голосуванням, або мовчанням, ми ще раз підтвердили свою пасивність, або небажання робити зміни. І сьогодні заявляти, що будемо впливати там на обрання виконавчої вертикалі влади, або ще інше, це – блюзнірство і притворство. Повірте мені: нічого нас не навчив приклад Верховної Ради, коли об’єдналися 306 депутатів. А ми сьогодні – демократи, які стояли разом там, на Майдані, шукаємо-ділимо ту ковдру, або зводимо особисті рахунки, образи згадуємо. Мені просто соромно, що ми нічого так і не навчилися», – мовив на завершення Анатолій Корнійчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus