USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Заяву по «бойовиках ПР» у Луцькій мерії «протягнули кнопкодави»

14 Червня 2013 16:55
Заяву щодо подій 18 травня у Києві під час опозиційної акції «Вставай, Україно!» у Луцькій міськраді 30 травня вдалося ухвалити лише за допомогою «кнопкодавів».

Про це свідчить відео із встановленої у сесійній залі міськради ВЕБ-камери, надане у відповідь на інформаційний запит, ‒ пише IA ZIK.

Тож, під час сесійного засідання присутніми були 25 депутатів. Зокрема, від «Батьківщини» ‒ Василь Гриб, Аскольд Пекарський, Олександр Пилипович, Володимир Никитюк, Володимир Самуляк, Олександр Семенюк, Валерій Бондарук, Наталія Бунда, Сергій Григоренко, Тарас Бас, Юрій Мишко; «Свободи» ‒ Олександр Магеровський, Андрій Буй, Любов Серба, Олег Чернецький, Руслан Ніколайчук, Андрій Калахан, Юрій Вега; «Нашої України» ‒ Андрій Козюра; «Фронту Змін» ‒ Павло Данильчук, Богдан Шиба; група «Патріоти Волині» ‒ Рустам Дячук, Антон Сосновський та позафракційні ‒ Анатолій Бірюков, Андрій Осіпов.

У президії розташувалися міський голова Микола Романюк та секретар ради Григорій Пустовіт. Таким чином, у сесійній залі були присутні лише 27 осіб, які мають право брати участь у голосуванні.

Як свідчать дані роздруківки із результатами голосування, Романюк і Бірюков не підтримали цієї заяви. Натомість за неї «проголосував» представник фракції «Батьківщина» Сергій Волик, якого в сесійній залі не було. Тобто, замість нього натиснув кнопку один із колег-депутатів.

Згідно із регламентом Луцької міськради, голосування із застосуванням системи електронного голосування «Віче» здійснюється депутатами особисто під час пленарного засідання персональними електронними картками.

«Депутат місцевої ради може користуватись правом ухвального голосу (одного голосу) з усіх питань, що розглядаються на засіданнях ради та її органів, до складу яких він входить, лише за умови його присутності на цих засіданнях. Крім того, законодавством України не передбачено можливості делегування депутатом місцевої ради свого права ухвального голосу (одного голосу) з усіх питань, що розглядаються на засіданні ради та її органів, до складу яких він входить, будь-яким іншим особам.

Тобто, депутат місцевої ради зобов’язаний брати участь у голосуванні особисто і не має права доручати голосувати від свого імені іншим депутатам місцевої ради», – йдеться у листі від Міністерства юстиції України № 18-14-615.

Нагадаємо, Луцька міськрада 30 травня висловила обурення подіями, які трапилися 18 травня в Києві під час акції «Вставай, Україно!». Вину за розв’язання бійки депутати поклали на бойовиків, найнятих Партією регіонів. Щоправда, прийняти заяву Луцька міськрада змогла з енної спроби мінімально потрібною кількістю голосів – 26.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus