USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Вишу в Луцьку перешкоджали переїхати

4 Червня 2014 20:30
Інститут «Україна» 3 червня перевозив майно з приміщення, яке розташоване на 40-му кварталі на вулицю Гонгадзе,5, де колись був корпус Луцького гуманітарного університету. Однак, спокійно переїхати не вдалось. Люди, стверджуючи, що вони - власники приміщень, які здавалися в оренду вузу, зачиняли кабінети з майном та викладачами.

Про інцидент інформує Волинський інформаційний портал. Так, директор Луцького інституту розвитку людини Університету «Україна» Віктор Чижик розповів, що керівництво вузу прийняло рішення про зміну місця розташування навчального закладу. Однак із перевезенням майна виникли труднощі. Приїхали люди, які замкнули приміщення з 1-го по 6-ий поверх. Із кабінетів не можна було не те що винести майно, але й викладачі опинилися під замком. Проблема в тому, що у власності інституту були лише 7-9 поверхи. А от решту приміщень навчальний заклад орендував.

Напередодні в «Урядовому кур’єрі» вийшла публікація про те, що частина будівлі перебуває у власності приватного підприємства «КРП», засновником якого є колишній ректор інституту та нинішній заступник голови Волинської ОДА з гуманітарних питань Роман Карпюк.

«Переїзд зумовлений тим, що сторони не домовилися за орендну плату. Та, яку запропонували нам, - зависока. Тому поки що беремо в оренду з правом на викуп приміщення колишнього Луцького гуманітарного університету. А якщо ми ­­­виїдемо, то не будемо платити оренду. Тому нас і не випускають», - висловив Віктор Чижик свої здогадки.

Дуже обережним у висловлюваннях був представник із Києва, директор інституту права та суспільних відносин Університету «Україна» Валентин Галунько. «Як такого конфлікту немає. Є різні бачення однієї і тієї ж проблеми різними людьми», - говорив він. На запитання, хто ж перешкоджав переселенню, Валентин Галунько сказав, що ті люди назвалися представниками власника приміщень.

Оскільки виникла така ситуація, то на місце події викликали міліцію. Прибули також активісти Правого сектору. Хлопець, який назвався Олексієм під псевдо Лікар, розповів, що вчора їм подзвонили представники Університету «Україна» і попросили забезпечити охорону, коли вони будуть вивозити свої речі. У чому ж саме полягала причина такого занепокоєння, вони не розпитували. «Говорили, що у них конфлікт із власником цієї будівлі, таким собі Кротом, я не знаю, як його ім’я», - розповів активіст.

Анатолій Крот є керівником ПП «КРП» . Також пошукова система видає інформацію, що цей чоловік є доцентом кафедри «Здоров'я і фізичної культури» Луцького інституту розвитку людини університету «Україна».

Прибули на місце події, щоправда, коли конфлікт вже був майже вичерпаний і хлопці з ПС допомагали грузити майно у машину. З собою ті мали кийки та бити. Однак до їхнього застосування не дійшло. Після спілкування із директором вузу та представником Університету «Україна» з Києва, вони поїхали звідти.

Оскільки активісти відмовилися коментувати свій приїзд, то ситуацію пояснила активістка Марія Доманська. Вона розповіла, що до них надійшов на гарячу лінію дзвінок, у якому заявили про так зване рейдерське захоплення інституту. Тому, мовляв, ті й були з кийками. Коли ж розібралися у ситуації, то покинули місце події. Від кого надійшов дзвінок - невідомо, адже такі повідомлення на гарячу лінію не персоналізуються.

У всякому разі поки конфлікт із переселенням інституту залагоджений. Відбулися переговори, майно перевезене, заява у міліцію, зі слів Валентина Галунька, відізвана. Хоча такі дії могли би мати і кримінальний характер, адже був факт обмеження волі. «Блокування було незначним і не повинне призводити до якихось наслідків», - вважає представник університету «Україна».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Због Показати IP 4 Червня 2014 21:06
хто тепер там ректор?
Юрій до Због Показати IP 28 Серпня 2015 03:15
КАКАдемік Карпюк створює новий ВНЗ. Квіт БЮТівець підтримав
Асися Показати IP 4 Червня 2014 21:58
Расфирмовать этот ликбез
ВНУ Показати IP 4 Червня 2014 21:59
Це той самий Чижик якого взяли на взятці в ВНУ???? Як йому дозволили працювати в ВНЗ???????
ВНЗ до ВНУ Показати IP 5 Червня 2014 14:12
Той самий! А в заступниках у нього ТАКА САМА ГІТУН.
ПТУ Показати IP 4 Червня 2014 22:35
Скрізь бардак. Чижик взяточник краде документи. Україна славилась взяточками, а тепер з новим таким ректором то взагалі буде шик. До речі пане Чижик ,скільки буде коштувати юридичний диплом, ну так щоб не ходити на пари? П.С. Да і стаття така собі, заказухою воняє! А ВН тут як тут, гамно гамно любить!
Гануся Показати IP 4 Червня 2014 22:46
Після виборів ніхто не буде знати хто такий Карпюк як і хто така Тимошенко.
Галина Показати IP 6 Червня 2014 17:56
Бардак там, де такі, як Карпюк заправляють. Крав, як має бути, без матюка - речення не скаже, а туди ж: очолює комісію з питань духовності... Коли це лицемірство закінчиться нарешті!
Мар'яна Показати IP 4 Липня 2014 15:16
Романе Петровичу Карпюк, ще одна народна мудрість: уходя, – УХОДИ!!!
Мар'яна Показати IP 4 Липня 2014 15:17
Якою вічною темою є проблема невдячності дітей/учнів: чи зміг би стати Р.П. Карпюк доктором наук, професором, ректором без підтримки науковців з Києва?.. Воістину: «благими намірами вистелено дорогу до пекла».
Мар'яна Показати IP 4 Липня 2014 15:18
Не помиляється тільки той, хто нічого не робить. З перших днів незалежності в Україні почала розвиватися підприємницька ініціатива. Згодом, і в царині освіти. Створені нові приватні освітні заклади стали успішними конкурентами на рівні садочків, шкіл, ліцеїв, коледжів. Розвиваються і недержавні ВНЗ, у тому числі і Університет «Україна», зокрема, в Києві, де таки створено унікальний архітектурний безбар'єрний простір і для студентів з інвалідністю. Зрозуміло, що цей процес за складних економічних умов у державі, без підтримки з держбюджету був і є тяжким і непростим. Але, на жаль, у будь-якій КОМАНДІ є ті, що пруть плуга, а є ті, що визискують на проблемах вигоду собі. Романе Карпюк, з ким Ви?..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus