USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Вифлеємський вогонь миру – на Волині

21 Грудня 2013 11:28
Вифлеємський вогонь миру від польських карцерів отримали луцькі пластуни 19 грудня, у день Святого Миколая. Передача відбулася на пункті перетину кордону Устилуг-Зосін, а саме на мості, що з’єднує береги Бугу. Зустріч скаутів Польщі та України супроводжувала спільна молитва, колядування, а також обмін символічними подарункам, - інформують у прес-службі пластунів на Волині.

Зауважимо, Вифлеємський вогонь миру палає на місці народження Ісуса Христа, а напередодні Різдва скаути поширюють його по всій Європі. Цього року до України вогник потрапитв уп’ятнадцяте. Поширюють його члени Пласту – Національної скаутської організації України. Вифлеємський вогонь миру миволізує спокій та злагоду, є нагадуванням про жертовність та очікування на народження Ісуса Христа у період посту.

Лучани матимуть першу нагоду запалити свої свічки Вифлеємським вогнем миру вже в найближчу неділю, 22 грудня. Передача відбудеться у Кафедральному костелі свв. Петра і Павла, об 11.00, після недільного богослужіння. Таким чином прихожани римо-католицької церкви зможуть зустріти Різдво зі світлом миру та злагоди із Вифлеєму.

Також буде організована передача Вифлеємського вогню миру християнам, які відзначають Різдво за юліанським календарем.

фото - lutsk.plast.org.ua.

Довідка:

Акція передачі Вифлеємського вогню миру була започаткована у 1986 році австрійською телерадіокомпанією ORF з міста Лінц. Із самого початку акція планувалася з метою підтримки неповносправних дітей та усіх, хто потребує допомоги та уваги в передріздвяний час. І одразу ж цю благородну справу взяли в свої руки скаути. До Європи Вогонь із Вифлеєму привозять літаком австрійські скаути, а вже з Відня він мандрує із рук в руки цілою Європою. По Україні вже п’ятнадцять років поспіль Вогонь поширюють члени Пласту – Національної скаутської організації України.

Вифлеємський вогонь миру постійно горить у Вифлеємі, у церкві, яка стоїть на місці народження Ісуса Христа. Цей Вогонь – символ любові і миру, які Христос приніс на землю. Вогнем з Вифлеєму запалюють свічки вдома на Святу вечерю. Щороку він мандрує по світу, долаючи кордони і єднаючи християн в часі Різдва Христового.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
lutchanka Показати IP 21 Грудня 2013 12:37
Спасибі!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus