USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

15 гривень на 1 літрі: вигода на консервуванні огірків удома

10 Липня 2013 15:55
Зекономити 15 або навіть більше гривень можуть волиняни, якщо вирішать консервувати огірки самотужки, а не купувати їх готовими у супермаркеті. Про ціни на огірки у Луцьку та усе, що потрібно для їх маринування дізнавався кореспондент «ВН», 9 липня.

На ринках найдешевше

На Центральному й Завокзальному ринках Луцька вартість потрібних для приготування маринованих огірків складників приблизно однакова: огірки коштують в середньому 3,5 гривні за кілограм (або менше 3 гривень для приготування літрової банки маринованих огірків), а середня морквина коштуватиме 30 копійок (7, 5 гривні за кілограм). Пучок зелені продадуть за 1 гривню. Для приготування літрової банки огірків сіль коштуватиме 6 копійок (за ціною 1,69 гривні за кілограм), цукор – 32 копійки (6 гривень 50 копійок за кілограм), оцет – 18 копійок (3 гривні за 1 літр), головка часнику на ринку коштує 1 гривню, корінь хрону – 1 гривня.

Варто нагадати також, що скляна літрова банка коштує на ринку 2,9 гривні, кришки по 30 копійок за штуку (але якщо купувати доведеться одразу упаковку з 50 кришок).

Отож, якщо купувати усе потрібне на ринку, то приготування літрової банки маринованих огірків обійдеться приблизно у 7 гривень.

В супермаркеті. Шукайте хрін!

Якщо ви вирішили купувати усе потрібне для маринування огірків у луцьких супермаркетах, то на приготування літрової банки такої «домашньої» консервації вам доведеться витратити приблизно 9 гривень. Так, у супермаркетах дорожчі ніж на ринку огірки – в середньому 6 гривень 40 копійок за кілограм, морквина коштуватиме приблизно 50 копійок (12,5 за кілограм). Усе інше коштуватиме приблизно стільки ж , як на ринках, але от корінь хрону можете шукати довго або й зовсім не знайти.


Якщо час дорожчий ніж гроші

Мариновані огірочки від торгової марки «Ніжин» у Луцьку в середньому коштують 25,26 гривень за 920 грамів, а торгової марки «Верес» 22 гривні 90 копійок за 720 грамів

Оксана Шолота
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus