USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.50
  • PLN 9.71 9.93

15 вересня: події, факти, дні народження

15 Вересня 2010 09:13
15 вересня святкує свій День народження шеф-редактор газети «Сім’я і дім», письменник, бізнесмен і політик Іван Корсак. З нагоди цього свята його вітає заступник начальника Луцького міського управління юстиції, начальник відділу реєстрації актів цивільного стану – «Загсу» - Тамара Калинович:
«Вітаю Вас із Днем народження. Зичу міцного здоров’я, творчої наснаги, успіхів у всіх починаннях. Нехай Ваша справа, яку Ви так успішно розвиваєте, приносить успіх та радість. Думаю,що до моїх вітань приєднаються і Ваші вдячні читачі, яким Ви даруєте дійсно корисну та позитивну інформацію»
* * *
Свої іменини цього дня святкують Анатолій, Богдан, Василь, Віктор, Володимир, Герман, Єфим, Іван, Ксенія, Леонід, Михайло, Микола, Оксана, Петро, Серафима, Степан, Федір, Юліан.
15 вересня 1801 року Олександру І був представлений перший у світі двоколісний велосипед, винайдений Єфимом Артамоновим, кріпосним Пожвинського заводу. Велосипед був залізним і переднє колесо було майже втричі більше за заднє. Конструкція транспорту була настільки міцною, що майстер зміг зі швидкістю 10 км/год проїхати від Уралу до Петербурга на коронацію Олександра І. Винахід настільки здивував царя та всіх присутніх, що за його створення Артамонову та всім його нащадкам було подароване звільнення від кріпосної залежності.
15 вересня 1971 року була організована перша акція екологів проти ядерних випробувань. Тому цей день вважається днем народження міжнародної екологічної організації «Грінпіс».
Народилися в цей день російський тележурналіст, політичний оглядач та один із авторів програми «Взгляд» Олександр Політковський, антрополог,археолог та скульптор Михайло Герасимов, французький письменник-мораліст Франсуа Ларошфуко, письменниця Агата Крісті та актор театру і кіно Кирило Лавров.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Я Показати IP 15 Вересня 2010 12:41
"Сім'я і Дім" - класна газета! Приєднуюсь до вітань!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus